‘Marriage Story’ dominirao na dodjeli nagrada Gotham

Osim za najbolji film, drama Noe Baumbacha odnijela je i nagrade za najbolji scenarij i glumca.

“Marriage Story”

Dodjelom nagrade Gotham za nezavisni film 2019. službeno je otvorena ovogodišnja sezona filmskih nagrada. Ova nagrada dodjeljuje se od 1991., a kategorije najboljeg filma i dokumentarca dodjeljuju se 2004. godine kada je u glavnoj kategoriji slavio film “Sideways”.

Budući da se ova nagrada dodjeljuje nezavisnom filmu, nije čest slučaj da osvajač Gothama bude proglašen i najboljim filmom na dodjeli Oscara. To se dogodilo samo četiri puta od 2004. naovamo, a zanimljivo je da se osim 2009. kada je obje nagrade osvojio film “Hurt Locker” redateljice Kathryn Bigelow, ovaj je scenarij ponovljen je tri godine zaredom, između 2014. i 2016., kada su slavili filmovi “Birdman”, “Spotlight” i “Moonlight”.

Ove godine dodjela nagrade Gotham prošla je u potpunosti u znaku Netflixovoga filma “Marriage Story” redatelja Noe Baumbacha, koji je odnio čak četiri nagrade, uključujući one za najbolji film i scenarij, a Adam Driver je proglašen i najboljim glumcem. Nagradu za najbolju glumicu odnijela je Awkwafina (“The Farewell”), a za redetelja u usponu Laure De Clermont-Tonnerre za dirljivu zatvorsku dramu “The Mustang”.

I kategorija najboljeg dokumentarca donijela je pobjedu Netflixu za “American Factory” u produkciji novoosnovane tvrtke Baracka Obame, kao i ona televizijske serije dugačkog formata (iznad 50 minuta po epizodi), gdje je slavila “When They See Us” redateljice Ave DuVernay.

“Marriage Story” bit će dostupan od ovog tjedna na Netflixu.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X