Masivna nova kolekcija spisa Jima Morrisona izlazi u lipnju

‘The Collected Works of Jim Morrison’, odnosno sabrana djela Jima Morrisona sadržavat će nesnimljene tekstove, isječke iz rukom napisanih bilješki i još mnogo toga od pokojnog frontmana Doorsa.

‘The Collected Works of Jim Morrison’

U nekom trenutku prije svoje smrti u srpnju 1971. godine, Jim Morrison napisao je popis pod naslovom “Plan za knjigu”, koji je izložio njegova razmišljanja o zbirci njegove poezije, tekstova i drugih djela. Sada, 50 godina nakon njegove smrti i izdavanja njegovog posljednjeg albuma s Doorsima, taj se nacrt ostvaruje u onome što obećava biti najopsežnija zbirka njegovog stvaralaštva do danas.

“The Collected Works of Jim Morrison” će biti objavljena 8. lipnja od strane Harper Collinsa, Na gotovo 600 stranica, knjiga – sastavljena u suradnji s Ostavštinom Jima Morrisona – okuplja većinu njegovih prethodno objavljenih djela, od tekstova pjesama do poezije (“Horse Latitudes,” “The Celebration of the Lizard”), kao i u cijelosti posthumno objavljenih spisateljskih zbirki “Wilderness” i “The American Night”.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X