Massive Attack prodaju rijetke Banksyjeve radove u dobrotvorne svrhe

U igri su dvije iznimno rijetke Banksyjeve slike.

Daddy G s dva Banksyjeva djela ‘I Fought The Law’ i ‘Bomb Middle England’ (Foto: Nick Church)

Elektronički kolektiv iz Bristola prodaje Banksyjeva djela “I Fought The Law” i “Bomb Middle England”, za koja se procjenjuje da će oba zajedno na aukciji  donijeti oko 100.000 funti.

Doniran od strane Grant “Daddy G” Marshall, prikupljeni novac ići će u dobrotvorne svrhe organizacijama Temwa i Aid Box Community (ABC) koje pomažu osobama u teškoj životnoj situaciji u Bristolu i Malaviju.

“Kada smo čuli da je britanska vlada srezala bužet za Temwu ranije ove godine zbog smanjenja pomoći Ujedinjenog Kraljevstva i kad znamo važnost posla koji Temwa obavlja u Malaviju, osjećali smo se primorani pomoći”, rekao je Marshall u izjavi na aukciji.

Temwi je ove godine uskraćeno 250.000 funti sredstava, javlja BBC, pored navedenog to uključuje opskrbu te istočnoafričke zemlje hranom, obrazovanjem i zdravstvenom sigurnošću, kao i pomoć u zaštiti šuma.

Marshall je dodao da se “prodaja Banksyjevih djela putem dobrotvorne aukcije Vanguard činila jednostavnim načinom da se pomogne prikupiti neka hitna potrebna sredstva za pomoć onima najpotrebitijima”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X