Matanićev ‘Zvizdan’ u Italiji pogledalo više od 45.000 gledatelja

U pet tjedana koliko se prikazuje u Italiji, Matanićev Zvizdan pogledalo je 45.023 gledatelja, a projekcije se nastavljaju i tijekom ljeta te će se uz one u kinima, diljem zemlje organizirati i one na otvorenom, tzv. open air projekcije.

Prizor iz filma 'Zvizdan'
Prizor iz filma ‘Zvizdan’

Kritike su od početka prikazivanja izrazito pozitivne, a distribucija je započela projekcijom u Rimu gdje je publiku pozdravila Tihana Lazović koja je odigrala glavnu ulogu u filmu.

Podsjetimo kako je “Zvizdan” nepunu godinu nakon svjetske premijere u Cannesu prikazan na osamdesetak međunarodnih festivala i nagrađen s ukupno dvadeset i pet nagrada. U Hrvatskoj je film u redovnoj kinodistribuciji pogledalo 42.815 gledatelja, te je bio jedan od najgledanijih filmova prošle godine.

“Zvizdan” je ljubavni film koji se događa u tri različita desetljeća, u dva susjedna dalmatinska sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri zabranjene ljubavi, u kojima se kao protagonisti pojavljuju uvijek ponovo isti glumci. Glavne uloge odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, Matanić potpisuje i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X