Mayales i Mary May predstavljaju novi singl ‘Montreal’

Mayales predstavljaju hipnotičan novi singl ‘Montreal’ na kojem im se pridružila Mary May.

Mayales feat. Mary May – Montreal

Mayales predstavlja novu vokalnu suradnju, još jedan spoj umjetnika odanih glazbi i perfekciji spojenih u pjesmu koja će ravnopravno stati uz bok uspješnicama koje je bend ostvario s Valerijom Nikolovskom, Yayom, Kristijanom Beluhanom. Ovoga puta radi se o pjesmi “Montreal” na kojoj im se pridružila umjetnica iznimnog glasa i karizme, Mary May.

“Toliko me šarmirala karizma te divne žene da sam tek po završetku albuma shvatio kako mi je preokrenula tekst na početku pjesme. Trebalo je biti ‘Jučer sam zaspala u sebe…’. Mary je jaka i formirana umjetnica, osebujna i autentična, za nju više nema nazad…a to je danas tako rijetko. Svaka minuta druženja, suradnje s njom, ima svoju priču. Zbog toga ovu pjesmu volimo još i više”, o suradnji s Mary May je ispričao Petar Beluhan.

Svoje dojmove podijelila je Mary: “Kada te pozove netko čiji album prvijenac smatraš najuzvišenijim ostvarenjem domaće pop produkcije koji prelazi granice žanra i dan danas stoji čisto i snažno na samo svom mjestu, onda ne dvojiš. Suradnja se dogodila prirodno, mogla sam biti ono što jesam, a opet sljedeći određenu sliku koju je Petar imao o samoj pjesmi, u koju sam se spremno uklopila. Još sam više dobila kroz međusobnu komunikaciju, jer smo oboje brusili iskrenost i otvorenost i mislim da smo u kratkom roku jedan drugom rekli stvari koje inače traže dulje poznanstvo. Montreal je tu kao divna uspomena na naš prvi susret, a odnos je ono što ostaje i to me jako veseli.”

Pjesma “Montreal” ujedno je peti singl skinut s hvaljenog albuma “Domovina”, objavljenog u travnju ove 2021. godine. Nastala je u trenutku kada ukupna svjetska glazbena scena, tim više i domaća, zatečeno i bespomoćno prolazi kroz nezapamćeno razdoblje nemogućnosti žive komunikacije sa svojom publikom i kada se tek naslućuju razmjeri istinske štete za sadašnjost i budućnost. Iz tog razloga umjetnici koriste sve preostale mogućnosti da stvaraju i dođu do svoje publike. Objavom novih djela pokušavaju uglazbiti trenutak, ali i nadu, kako sebi samima tako i svojoj publici.

I u slučaju Mayalesa pandemija je naprasno prekinula gotovo sve koncertne aktivnosti benda planirane kao promocija novog albuma “Domovina”, koji je odmah po izlasku unisono ocijenjen ne samo kao album godine već i kao najambicioznije djelo u skoro trideset godina postojanja benda. Neovisno o tome Mayales nastavlja objavljivati singlove s “Domovine” pa nakon pjesama “Dupli svijet”, “Još jedan krug”, “Divlje pastrve” i “Adio galioti” na red dolazi iznimno senzualna pjesma “Montreal”, po mnogima nasljednicu kultne pjesme “Simbol za sunce”.

Ovu, nedvojbeno, važnu kompoziciju u dugačkom nizu Mayalesovih potraga za savršenom pjesmom, prati i video za koji su zaslužni Petar Beluhan, Dinko Šimac, Dina Ekštajn te mlada umjetnica Luna Beluhan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X