Memoari Thurstona Moorea, ‘Sonic Life’, izlaze u listopadu

‘Vjerujem da sam uspio uhvatiti vrtlog iskustava koje je sa sobom nosio boravak u Sonic Youthu’, kaže autor.

Thurston Moore Band u Kinu Šiška (Foto: Tomislav Sporiš)
Thurston Moore Band u Kinu Šiška (Foto: Tomislav Sporiš)

Thurston Moore, bivši pjevač i gitarist Sonic Youtha, objavit će svoje memoare, “Sonic Life”, 24. listopada putem Doubleday Booksa u SAD-u i Faber & Faber u Ujedinjenom Kraljevstvu. “Sonic Life” slijedi nakon knjige Mooreove bivše supruge i kolegice iz benda Kim Gordon iz 2015., “Girl in a Band”, koja nije štedjela detalje o tome kako je Mooreova nevjera dovela do raspada njihovog braka i samog iznimno utjecajnog Sonic Youtha.

Moore je na Facebooku napisao: “Sonic Life govori o mom djetinjstvu i tinejdžerskim godinama kada sam se zaljubio u glazbu (uglavnom neobuzdani rock ‘n’ roll) i kako me to dovelo u New York, gdje sam osnovao Sonic Youth. Ta avantura odvest će me oko svijeta tijekom 1980-ih, 90-ih i nadalje.”

“Ova je knjiga nastajala godinama, a proizvod je intenzivnog istraživanja i dubokog poniranja u moja sjećanja i emocije”, nastavlja. “Vjerujem da sam uspio uhvatiti vrtlog iskustava koje je sa sobom nosio boravak u Sonic Youthu, kao i kreativne zajednice čiji smo se dijelom našli, prvo u njujorškim punk i no wave scenama, a kasnije u svijetu underground i alternativnog rocka i svemira glazbe izvan kategorija. Na neki način jedva izlazi na površinu, ali ponosan sam na nju i jedva čekam čuti što ljudi misle.”

Moore je podijelio crtice o “Sonic Lifeu” pisaca Colsona Whiteheada, Nell Zink i Hiltona Alsa, od kojih potonji knjigu naziva “dirljivom meditacijom kreativne sile”. Gitarist grupe Patti Smith Lenny Kaye dodaje: “Thurston Moore prolazi svoj put od gorljivog obožavatelja do revolucionarnog poticatelja, dijeleći svoju ljubav prema transgresivnom zvučnom pejzažu i pronalazeći uvijek nove gitarske štimove za svoje slavljenje pjesme.”

Mooreov posljednji samostalni album bio je “Screen Time” iz 2021. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X