Metallica donira milijun dolara studentima i učilištima iz siromašnih zajednica

Heavy metal bend Metallica osnovao je fondaciju pod nazivom Metallica Scholars Initiative, koja je deset društvenih škola pomogla donacijama od po 100.000 američkih dolara. Sredstva su namijenjena za kvalitetnije osposobljavanje za rad i vještine studenata, od čega će po gruboj procjeni korist osjetiti oko tisuću studenata.

Metallica na Rock In Vienna (Foto: Roberto Pavić)

Inicijativom Metallica Scholars, bend je pomogao deset koledža u SAD-u s 100.000 dolara kako bi oni pomogli u razvoju karijera i poboljšanju vještina njihovih studenta. Prema American Association of Community Colleges, koji se udružio s Metallicom, sredstva će izravno podržati više od 1.000 studenata koji će kolektivno postati prva skupina koja će osjetiti dobrobit pomoći.

Neki od tih novopridošlih stipendista Metallice pohađaju koledž North Idaho u Coeur d’Alene u državi Idaho. U intervjuu za Idaho Ed News, predsjednik NIC-a Rick MacLennan izjavio je da je škola iskoristila dio sredstava za “pomoć 38 studenata kroz pomoć u poduci, kao i za prijevoz i brigu o djeci samohranih roditelja”.

Osim ovih pogodnosti, škole mogu koristiti sredstva za kupnju sigurnosne opreme, kupnju knjiga i drugih materijala za učenje i dodjelu stipendija. “Cilj naše inicijative Metallica Scholars je poboljšati mogućnosti za karijeru studenata na fakultetima zajednica koje se bore za opstanak”, rekao je Edward Frank iz AACC-a. “Jednako tako, nadamo se da ćemo podići svijest o ogromnoj važnosti, vrijednosti i utjecaju obrazovanja koje pruža sustav nacionalnih koledža u našoj zemlji.”

U izjavi na internetskoj stranici zaklade, bubnjar Metallice Lars Ulrich je rekao: “Svi mi u bendu osjećamo sreću što nam je glazba pružila priliku da budemo uspješni u nečemu što nas zanima. Želimo dijeliti naš uspjeh s drugima tako da i oni mogu naći posao gdje mogu učiniti isto.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X