‘Mi smo autorski bend koji glazbu shvaća ozbiljno i ne želi se kompromitirati’

Internacionalni bend naše regije koji se odaziva na ime Zebra Dots ujedno je i prvi sastav koji je potpisao ugovor za Universal Music. Time je veliki svjetski diskograf ušao u tržišnu utakmicu ovih prostora te više nije ograničen samo na distribuciju stane glazbe, već i na promociju regionalnih izvođača koji time uistinu dobivaju veliku mogućnost za afirmaciju i izvan regionalnih okvira.

Zebra Dots (Foto: Borut Peterlin)

Da je vaša diskografska priča krenula u ozbiljnom smjeru svjedoči i produkcijski zahtjevan foto session za naslovnicu album „Walking On Chance“ na kojem svi uistinu obojani ležite na zebri. Koliko je trajao taj dio posla?

Saša: Uuuh, dva dana je trajao taj foto shoot…

Koolade: Prvo je trebalo na ulici iscrtati pravu zebru. To su ljudi iz produkcijske kuće Multipraktik, koja nam je osmislila omot, napravili par dana prije nego smo mi došli jer se trebala ta zebra osušiti.

Saša: Onda smo legli na nju i čekali da svakog posebno namjeste u željeni položaj. Oblijepili su nas trakama i poslije obojili i poslije se opet vratili u iste položaje dok su oni bili visoko iznad na kranu kako bi nas fotkali.

Koolade: Ta fotka je super, ona govori u prilog tome da i glazba koja se nalazi na albumu nema jeftinih produkcijskih trikova. Nema kozmetike i nekih specijalnih efekata. Većina pjesama je doslovce odsvirana uživo, bez previše editinga. Iako mjestimice neke stvari zvuče da su preproducirane, to uistinu nije tako. Bubnjevi su također pravi na albumu. Mi smo pravi bend, potpuno organska priča što se vjerujem najbolje osjeti kad nas se pogleda uživo.

Zebra Dots 'Walking On A Chance'

Kako je došlo do imena Zebra Dots?

Saša: Jedna Erikova prijateljica nam je nadjenula ime. Mi smo u tom trenutku svi razmišljali o imenu benda. Nekako nam se sviđalo ime „zebra“. I kao sama životinja. U smislu da je neukrotiva i puna energije. Ona je onda samo izustila „Zebra Dots“ i to je bilo to. Dovoljno neobično i pomalo luckasto.

Koolade: Moram napomenuti da smo se prije toga zvali London, ali nismo bili zadovoljni time. Znali smo da se ne možemo tako zvati, jer je preočito i prebanalno, a također u takvoj situaciji pronaći nas na Googleu bi se moglo valjda tek na petsto i nekoj stranici kad bi se u tražilicu upisala riječ „London“.

Znači nije u kombinaciji bilo ime Zebra Stripes?

Saša: Ne. Samo je izgovoreno Zebra Dots i sve ostalo je povijest.

Zebra Dots (Foto: Borut Peterlin)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Intervju

Idi na Vrh
X