Mia Dimšić dobila 10.000 eura od HDS-a za razvoj internacionalne karijere

Mia Dimšić je dobitnica potpore na natječaju ‘International’ Hrvatskog društva skladatelja za projekt ‘Mia Dimšić – album Monologue’.

Mia Dimšić ‘Monologue’

Na Natječaj Hrvatskog društva skladatelja koji je bio otvoren od 4. prosinca 2023. do 22. prosinca 2023. u propisanom roku pristiglo je pet prijava od kojih jedan prijavitelj nije zadovoljio uvjete Natječaja, te su u razmatranje ušla četiri projekta.

Sukladno propozicijama Natječaja za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira su uzimani u obzir sljedeći parametri: profesionalnost i vjerodostojnost projekta vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta, dosadašnji dosezi, ugled i značaj te realna prezentacija i plasman projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni i tržištu.

Kako se navodi u službenom priopćenju HDS-a: “‘Monologue’ je prvi album na engleskom jeziku skladateljice i izvođačice te dobro poznate i etablirane pjevačice hrvatske pop scene Mije Dimšić. Mlada kantautorica do sada je osvojila brojne strukovne glazbene nagrade. Autori svih skladbi na albumu su redovni članovi HDS-a i dobro uigrana i dugogodišnja ekipa: Mia Dimšić, Damir Bačić i Vjekoslav Dimter. Cilj projekta je predstavljanje albuma i cijelog autorskog tima na međunarodnoj glazbenoj sceni te pozicioniranje Mijinih pjesama na svim dostupnim Play listama glazbenih streaming servisa, posebno za svako tržište (u početku najviše na europskom tržištu), kao i na predstavljanju Mije na glazbenim portalima, magazinima, TV i radio gostovanjima, klupskim nastupima i nastupima na glazbenim i Showcase festivalima u razdoblju proljeća, ljeta i jeseni 2024.”

Nadalje se navodi: “S obzirom da je svrha ovog natječaja poduprijeti aktivnosti hrvatskih autora s ciljem povećavanja konkurentnosti glazbenih djela i produkcije hrvatskih autora u međunarodnom i globalnom kontekstu, potpora koju Hrvatsko društvo skladatelja kao strukovna udruga dodjeljuje odnosi se prvenstveno na projekt koji je predstavljen kao zaokružena cjelina, a ne samo kao ideja projekta, te iz kojeg je vidljiv realan plasman sadržaja projekta na široj međunarodnoj sceni. U skladu s tim ciljevima, svrhom i kriterijima raspisanog Natječaja, Stručno povjerenstvo u sastavu Danijela (Lela) Kaplowitz, Tomislav Mrduljaš i Tibor Szirovicza (predsjednik) odabralo je projekt skladateljice i pjevačice Mije Dimšić za njen album objavljen na engleskom jeziku „MIA DIMŠIĆ –MONOLOGUE”, kojeg će Hrvatsko društvo skladatelja financijski podržati u iznosu od 10.000,00 EUR za europsku i svjetsku promociju cijelog projekta.”

Stručno povjerenstvo donijelo je svoju odluku jer su iz dostavljenih materijala vidljivi dokazi visokog broja pregleda Mijinih pjesma na vodećim glazbenim servisima iz većinom europskih država. Također, razvidni su već ostvareni međunarodni kontakti te jasna vizija i plan ostvarenja ciljeva te proširenja karijere mlade autorice, a samim time i predstavljanje hrvatskog glazbenog stvaralaštva u svjetskoj glazbenoj industriji.

“Stručno povjerenstvo je iz priložene kompletne i detaljno razrađene dokumentacije utvrdilo da je prijavitelj projekta s obzirom na ostale pristigle prijave dokazao da je više od 50% troškova već uloženo u samu realizaciju projekta iz drugih izvora financiranja kako je i propisano u članku VII. Natječaja. Stručno povjerenstvo je također mišljenja da će predlagatelju i nositelju projekta u krajnjim rezultatima predloženog projekta puno značiti financijska i medijska podrška strukovne udruge kao što je Hrvatsko društvo skladatelja s kojom će moći istupiti prema inozemnim i drugim partnerima u svrhu promocije projekta na međunarodnoj glazbenoj sceni”, zaključak je službenog priopćenja za rezultate Natječaja “International” Hrvatskog društva skladatelja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X