Michael Gira iz grupe Swans u veljači kreće na samostalnu turneju

Frontmen Swansa ove zime je na solo turneji po starom kontinentu.

Michael Gira (Foto: Enriko)
Michael Gira (Foto: Enriko)

“Gotova je i posljednja faza gašenja Swansa. Još uvijek nisam siguran da se ustvari i dogodila, iako sve blijedi, kao i većina stvari. Mislim da smo nešto postigli. Bilo je dobro poslije koncerata upoznavati ljude i pričati s njima kako su ih dojmili nastupi. Mislim na svaku večer gledano godinama unazad. Ja sam osobno uvijek dirnut kad čujem glazbu koja posjeduje nešto više u sebi. Iz istog razloga se i bavim njom. Stoga, iako detalji blijede, osjećam da smo ostavili nešto pozitivno iza sebe, i vjerojatno pridonijeli nečem vrijednom truda”, riječi su kojima Michael Gira opisuje osjećaje oko prestanka rada Swansa.

No pjevač i gitarist se također okreće budućnosti i materijalu kojeg priprema za svoje solo nastupe. “Sjediti sam na pozornici s komadom mrtvog drveta i nešto žica na njemu i s mojim glasom izazov je koji sam si zacrtao prije dosta godina. To je isto nešto za proizvesti glazbu na ogoljen i najjednostavniji mogući način, zato je toliko i izazovno”, tvrdi Gira.

Europska turneja započinje 8. veljače 2018. u Zurichu u Švicarskoj, a završava 21. veljače u Londonu.

Što se tiče grupe Swans trenutno je u produkciji dokumentarni film “Where Does A Body End?” kojeg radi redatelj Marco Porsia i koji je prateći bend snimio mnoštvo nastupa počevši od 2010. godine, kao što je pored članova benda intervjuirao i mnoge aktere na sceni. Između ostalih navedeni su Jarboe, Daniel Miller, Thurston Moore, Ben Frost, Jehnny Beth iz Savages i članovi grupe Sun O))).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X