Michael Gira iz grupe Swans u veljači kreće na samostalnu turneju

Frontmen Swansa ove zime je na solo turneji po starom kontinentu.

Michael Gira (Foto: Enriko)
Michael Gira (Foto: Enriko)

“Gotova je i posljednja faza gašenja Swansa. Još uvijek nisam siguran da se ustvari i dogodila, iako sve blijedi, kao i većina stvari. Mislim da smo nešto postigli. Bilo je dobro poslije koncerata upoznavati ljude i pričati s njima kako su ih dojmili nastupi. Mislim na svaku večer gledano godinama unazad. Ja sam osobno uvijek dirnut kad čujem glazbu koja posjeduje nešto više u sebi. Iz istog razloga se i bavim njom. Stoga, iako detalji blijede, osjećam da smo ostavili nešto pozitivno iza sebe, i vjerojatno pridonijeli nečem vrijednom truda”, riječi su kojima Michael Gira opisuje osjećaje oko prestanka rada Swansa.

No pjevač i gitarist se također okreće budućnosti i materijalu kojeg priprema za svoje solo nastupe. “Sjediti sam na pozornici s komadom mrtvog drveta i nešto žica na njemu i s mojim glasom izazov je koji sam si zacrtao prije dosta godina. To je isto nešto za proizvesti glazbu na ogoljen i najjednostavniji mogući način, zato je toliko i izazovno”, tvrdi Gira.

Europska turneja započinje 8. veljače 2018. u Zurichu u Švicarskoj, a završava 21. veljače u Londonu.

Što se tiče grupe Swans trenutno je u produkciji dokumentarni film “Where Does A Body End?” kojeg radi redatelj Marco Porsia i koji je prateći bend snimio mnoštvo nastupa počevši od 2010. godine, kao što je pored članova benda intervjuirao i mnoge aktere na sceni. Između ostalih navedeni su Jarboe, Daniel Miller, Thurston Moore, Ben Frost, Jehnny Beth iz Savages i članovi grupe Sun O))).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X