Michael Moore: Ukrajina ne ulazi u NATO, narodu SAD-a muka je od rata i mi ćemo obuzdati našu vladu, zato prestanite!

Američki redatelj Michael Moore objavio je na svojom Facebook profilu apel za zaustavljanje rata u Ukrajini.

Michael Moore (izvor: Wikipedia)

“Ah, Černobil. Jedan od najljepših sati Ukrajine kada je bila dio Sovjetskog Saveza. Lijepo je vidjeti kako Rusija opet pomaže”, napisao je Michael Moore u uvodu svog posta koji je ilustrirao trailerom za HBO-ovu mini seriju “Chernobyl”, ujedno jednu od najbolje ocijenjenih serija svih vremena na IMDB-u.

Potom je nastavio: “Naravno da bi Rusija trebala biti uznemirena ako smo Ukrajinu učinili dijelom NATO-a. Kao što bismo mi reagirali da je Sovjetski Savez to učinio s Meksikom ili Kanadom, u smislu da su postale članicama nekadašnjeg Varšavskog pakta. Ili da je Rusija pokušala staviti nuklearne projektile na Kubu. Ne bismo to trpjeli! Zaustavite sve ratove.”

Moore se obratio ruskom predsjedniku Putinu riječima: “Nigdje nema američkih vojnika. Putin — potraži psihološku pomoć. Tvoj narod je podnio najveću žrtvu u Drugom svjetskom ratu – 27 milijuna mrtvih. Bez vas ne bismo mogli pobijediti Hitlera. Mi u ovoj zemlji nikada nismo dovoljno priznali vašu patnju i gubitak. A onda, hvala Bogu, za briljantnog Gorbačova koji je okončao Hladni rat i prijetnju nuklearnog uništenja među nama. Više volim danas razmišljati o svemu dobrom što je Rusija učinila za svijet. Zato prestanimo. Ovo je 21. stoljeće za Boga miloga. To što radiš izgleda tako staro i čudno. Više nisi u KGB-u. Skini košulju, idi sjedni u saunu, pa idi jahati konja. Ukrajina ne ulazi u NATO. Narodu SAD-a muka je od rata i mi ćemo obuzdati našu vladu. Car je mrtav. Ne vraća se. Što bi Marx rekao o vašoj ljubavi prema novcu i kapitalizmu i oligarsima koje sponzorira država? Očekivano trajanje života prosječnog ruskog muškarca je između 62 i 68 godina. Usredotoči se na to.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X