Mick Harvey najavio Vol. 3 albuma ‘Delirium Tremens’ s pjesmama Sergea Gainsbourga

Mick Harvey objavio je detalje izlaska novog albuma ‘Delirium Tremens’ te najavio da će biti vani 24. lipnja ove godine. Trebalo mu je punih 20 godina da nastavi ambiciozni projekt prevođenja kataloga pjesama Sergea Gainsbourga na engleski i u lipnju objavi najnoviji dio Volume 3 – Delirium Tremens.

Mick Harvey (Foto: L. J. Spruyt)
Mick Harvey (Foto: L. J. Spruyt)

Nakon reizdanja prva dva dijela – “Intoxicated Man” i “Pink Elephants” – kao dvostrukog albuma 2014., Mick Harvey je započeo seriju probranih koncerata u Australiji i Europi, uključujući i nastup na Primaveri i londonskom Union Chapel. Oduševljene reakcije publike bile su ključni faktor koji je doveo do rasprava o tome je li vrijeme da nastavi s proširivanjem ovog zahtjevnog projekta.

Zbog aktivne karijere i brojnih izdanja, uključujući i četiri solo albuma, i nekoliko albuma kao član benda Bad Seeds Nicka Cavea, te suradnje s PJ Harvey, Mick Harvey nije imao mnogo vremena baviti se ovim projektom, no interes za Gainsbourgov materijal ipak nije jenjao.

“Mnoge pjesme koje sam snimio upravo su one koje sam se nadao prevesti već u samom početku projekta, kad sam uopće pristupio tom materijalu, no činilo mi se da će biti problematične za prevođenje. No kad sam konačno zagrizao u taj zadatak, shvatio sam da nisu ništa teže nego one s prva dva albuma. Cijeli je projekt, da budem sasvim iskren, bio neizmjerno zabavan za raditi”, izjavio je Harvey.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QfGrtzKsK_Y[/youtube]

“Delirium Tremens” donosi nam još jednu široku lepezu presjeka Gainsbourgova eklektičnog materijala, od “The Man With The Cabbage Head” (L’homme à Tête De Chou) iz 1976., preko ranih radova poput “Deadly Tedium” (Ce Mortel Ennui), do “Coffee Colour” (Couleur Cafe) iz kasnih ‘50-ih i ranih ’60-ih. Na albumu se našla čak i verzija “SS C’est Bon” (Est-ce Est-ce Si Bon) s kontorverznog Sergeovog albuma “Rock Around The Bunker”, uronjenog u crni humor i kič.

U dodatku Harvey je predstavio i selekciju pet pjesama iz TV specijala “Anna” (s Annom Karinom u glavnoj ulozi), u koju je uključena i “Don’t Say A Thing” (Ne Dis Rien). Ženski vokal u ovoj je verziji vrlo šarmantno izvela Xanthe Waite, koja u posljednje vrijeme s njim svira. Album je zaokružen predivnim duetom “The Decadence” (La Décadanse) iz kasnog Sergeovog perioda braka s Jane Birkin, na kojemu se Harveyu prigodno pridružila njegova supruga Katy Beale.

Deset pjesama na albumu snimljeno je u Birdland studiju u Melbourneu s Harveyevim bendom Antipodean, nakon čega se projekt preselio u Berlin gdje je snimio preostalih devet pjesama s Tobyjem Dammitom ‘The Stooges, The Residents) i Bertrandom Burgalatom s francuske etikete Tricatel.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X