Mimika Orchestra pred zagrebački koncert objavila vinilno izdanje albuma ‘Altur Mur’

‘Altur Mur’, 4. studijski album Mimika Orchestre, dostupan je i na dvostrukom LP-u.

Mimika Orchestra ‘Altur Mur’

U stvaranju albuma je sudjelovao dvadesetdvočlani orkestar, predvođen svestranim Makom Murtićem. A kako album zvuči uživo, pokazat će 23. prosinca u 21 sat na koncertu u zagrebačkom Petom kupeu.

„Orkestar nastupa u punoj formaciji i s gostima koji su sudjelovali na albumu “Altur Mur”, ali i na snimanju nove kompilacije za Menart. Ovaj poseban koncert ispunjen narativom, sredozemnim mitovima i pričama vezanim uz solsticij, realnost, prošlost i sadašnjost te kostimima dizajnerice Mirne Mihoković te s gošćom plesačicom Lucijom Romanovom, bit će jedan od rijetkih koncerata Mimika Orchestre u takvoj formaciji”, otkriva Mak Murtić, napominjući kako se cijeli orkestar iznimno veseli ovom nastupu, jer je to ujedno i prostor njihovog povezivanja međusobno naš kao i sa sve većom publikom koja koncerte Mimika orkestra doživljava ispunjavajuće, gotovo ceremonijalno, ali i zabavno.

Mimika Orchestra, koju su prije 11 godina u Londonu osnovali skladatelj Mak Murtić i vokalistica Maja Rivić, odvest će vas na putovanje u izgubljenu dušu Mediterana. „Altur Mur” znači “Hram mora” i to na izumrlom veljotskom jeziku s otoka Krka gdje Mak Murtić, svestrani vođa orkestra često boravi.

Album je najavljen s dva singla „Fondo” i „Thalassa”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X