Mirna Škrgatić singlom ‘Strašila’ komentira internetske trolove i lažni život na mreži

Mirna je u spotu ‘Strašila’ preuzela ulogu svojevrsnog internetskog avatara koji se hrani trolanjem u svom binarnom svijetu

Mirna ‘Strašila’

Sveprisutne moderne tehnologije i internetske aplikacije su nam promijenile život. Kako u svakom društvu postoje trovači, takva je situacija i na društvenim mrežama i općenito internetu. Kako bi na satiričan način dočarala internetsko trolanje glazbenica Mirna Škrgatić snimila je pjesmu i spot “Strašila”. Spot je metafora ‘lažnog’ života na društvenim mrežama, a Mirna je u njemu preuzela ulogu svojevrsnog internetskog avatara koji se hrani trolanjem u svom binarnom svijetu.

“Spot za pjesmu ‘Strašila’ snimljen je na lokaciji u Zagrebu, u njemu glume moji prijatelji, poznanici i članovi benda – Andrea Filipović, Andrea Kovačević, Saša Mitrović, Branimir Matoz, Vanja Vascarac, Roni Kranjec, Branimir Lozo, Krešimir Oreški, te glumci Sven Jakir i Dejan Krivačić, kantautorica Zvonka Obajdin i moj dečko, redatelj i glumac – Miran Kurspahić”, rekla je Mirna i dodala kako je snimanje proteklo u veselom i zabavnom tonu i trajalo je samo jedno popodne.

Video spot su snimili i režirali Ira & John s kojima Mirna surađuje više od tri godine, a koji su radili i vizualni identitet prošlog singla “Usne grizem”. Upravo je ta pjesma obilježila početak suradnje s Croatia Recordsom i rad na drugom studijskom albumu. Strašila su stigla u još jednoj žešćoj, gitarističkoj formi, a koja Mirni odlično stoji, a za sve je zaslužna i suradnja s ponajboljim hrvatskim producentom Markom Mrakovčićem.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X