Miro Kadoić na albumu ‘High Spirit’ okupio zvjezdanu postavu

Novi album Mira Kadoića ‘High Spirit’ okupio je u transgeneracijskoj kombinaciji fenomenalne glazbenike koji su sudeći po poletu i svježini ovog albuma entuzijastično prionuli ne bi li odsvirali poprilično široku paletu zvukova što ih je lider zamislio.

Miro Kadoić ‘High Spirit’

Ovo se prije svega odnosi na virtuoznog pijanista Davida Gazarova kojemu je prvo izdanje nakon duže stanke u Hrvatskoj, inače bogate međunarodne diskografske karijere. Uz Gazarova svoj zvuk u ovaj projekt ugradila je mlada jazz zvijezda, bubnjarka Bruna Matić.

U osam skladbi Miro Kadoić sa ansamblom sugestivno, i vrlo osobno stvara različite ambijente i ritmove svirajući četiri instrumenta na albumu koji sa razlogom nosi naslov High Spirit. Osim članova kvarteta/kvinteta u skladbi Reconciliation gostuje vokalistica Valerija Nikolovska, perjanica hrvatskog vokalnog jazz koja je za ovaj broj napisala i stihove.

“Za vrijeme proljetnog ‘zatvaranja’ i potresa u Zagrebu na društvenim mrežama snimao sam seriju kućnih glazbenih videa kao i većina glazbenika u to pomalo turobno vrijeme. Moto mojih videa bio je ‘Keep the spirit high!’. Iz toga je nastala ideja za ovaj album pa mogu zamisliti slušateljicu ili slušatelja koji nakon teškog dana uz čašu dobrog vina sluša ovaj album.”, otkrio je Miro Kadoić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X