Miro Kadoić objavio album ‘Prije dana’

Na albumu koji nosi naziv ‘Prije dana’ se ovaj multitalentirani instrumentalist, kompozitor, sideman, vođa malih sastava i velikih orkestara predstavlja u formatu klasičnih jazz kvarteta.

Miro Kadoić ‘Prije dana’

Na albumu je svirao isključivo alt saksofon, iako se u svojoj bogatoj karijeri znao izražavati i na sopran i tenor saksofonu, klarinetu, te na flauti. No, sad je okružen mladim suradnicima.

U ovom slučaju s njim su u jednom malom studiju u Sloveniji bili još dvojica vrhnunskih slovenskih ritmičara, bubnjar Gašper Bertoncelj i kontrabasist Nikola Matošič, s kojima godinama surađuje, te novopridošli pijanist Petar Ćulibrk, rodom iz Dubrovnika, a na studiju kompozicije u Zagrebu.

Miro Kadoić je istaknuti je član/solista reeds sekcije Jazz orkestra HRT-a, a prije toga je istu ulogu obavljao i u Big Bandu RT Slovenije, ali je paralelno sa brojnim zadacima koje je obavljao u tim važnim muzičkim tijelima razvijao i vlastitu karijeru istaknutog i traženog solista i sidemana-nabravši tako ogromnu kilometrinu i upisavši u svoj portfelj suradnju s nizom velikana jazza iz iz Hrvatske i regije, ali i sa svjetske muzičke scene, ne samo njegove(ih) generacije(a). Paralelno je uporno komponirao i aranžirao stvarajući u prostorima modernog postbop jazza, ali sa utjecajima koji su dolazili iz raznih smjerova – iz klasične glazbe i raznih etničkih varijanti, ne samo sa Balkana, nego i mnogo šire.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X