Misko Czerkas, novo ime na regionalnoj glazbenoj sceni, predstavlja video singl ‘Mostar’

Misko Czerkas je Englez ukrajinskog porijekla. Okupio je oko sebe članove grupa Zoster i Goribor.

Misko Czerkas
Misko Czerkas

Misko Czerkas je prilikom svog prvog boravka u Bosni i Hercegovini i gradu Mostaru upoznao članove benda Zoster, točnije Atillu Aksoja, gitaristu benda sa kojim je i snimio album „Small Songs“ koji će biti objavljen u petak, 7. travnja 2017. godine kojeg najavljuje prvi singl „Mostar“.

Pored Atille Aksoja u bendu sviraju, također članovi, Zostera Goran Rebac (bubanj) i Bojan Ahac (Hammond orgulje), a nakon snimanja albuma pridružio se gitarist Goribora Miroslav Užarević Uža.

“Priča o Mostaru je zapravo o prijateljstvu, više nego bilo što drugo, prvi put sam otišao tamo zbog muzike. Jako blizak prijatelj Vlada mi je puštao pjesmu “Čudna jada od Mostara grada”, tada sam prvi put čuo za sevdah i nakon toga sam morao doći na sam izvor čuti odakle potječe ta muzika koja me nakon prvog slušanja obuzimala”, objašnjava Misko Czerkas i nastavlja: “Kad sam došao, našao sam prijateljstvo u nekim divnim ljudima, ali sam našao i podjelu među ljudima zbog politike, korupcije i ostataka tragičnih ratova koji su se dogodili. Jednostavno sam želio napisati nešto o svom prvom boravku u gradu i spot je napravljen da se zapamti, a ne zaboravi.”

Režiju spot potpisuje Miki Olabarri Powell, produkciju i miks Atila Aksoj, dok je pjesmu napisao Misko Czerkas, a nju kao i cijeli album posvetio preminulom prijatelju Vladimiru Gajiću (1971 – 2o15).

Zadnje od Vijesti

Gasi se Google Play

Digitalna distribucijska platforma će se početi gasiti u rujnu za neke, a

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X