Mizar uglazbio povijesnu makedonsku pjesmu kojom poručuje ‘Sloboda ili smrt’

Jedan od pionira dark zvuka na našim prostorima, makedonska kultna grupa Mizar, na sceni prisutna već više od 40 godina, objavljuje novi singl 1903. Nakon prethodnog ‘Messengers of the Downfall’, novi je singl pjesma o slobodi pjevana po tekstu poznatog makedonskog književnika Petre M. Andreevskog, napisanog prije gotovo 50 godina. U originalnom se tekstu opisuje 1903. godina – godina ustanka Makedonaca protiv Otomanskog Carstva, a iz Mizara poručuju kako je tema slobode poprilično aktualna i sada.

Mizar – 1903 (Koncept: Filip Arsov)

“Novi singl 1903. pjesma je o slobodi, vrlo aktualnoj temi i u ovom trenutku kad smo svi zatvoreni već dvije godine u kućnom pritvoru zbog kovid pandemije. Malo po malo gubimo sva politička i socijalna prava. Kako kaže refren pjesme ‘Sloboda ili Smrt’’’, poručili su iz Mizara.

Tekst je djelo poznatog makedoskog književnika Petre Andreevskog, aranžman i glazbu potpisuje Gorazd Čapovski, a u glazbi mu se pridružio Zoran Tortevski. Produkciju uz Gorazda Čapovskog potpisuje i Zlatko Simionski.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X