Morrissey ozbiljno razmišlja o kandidaturi za gradonačelnika Londona

Britanska stranka koja se brine za prava životinja, Animal Welfare Party, pozvala je Morrisseya da se kandidira na predstojećim izborima za gradonačelnika Londona 2016. godine.

Morrissey (Foto: Izidor Tačković)
Morrissey (Foto: Izidor Tačković)

Poznati pjevač The Smiths, jednog od najvažnijih britanskih bendova osamdesetih, koji od razlaza ovog benda ima uspješnu solo karijeru, svoju je slavu uvijek koristio za promoviranje prava nedužnih životinja i ukazivanje na njihov nehuman tretman, kao i na promoviranje veganstva kao načina života koji nikoga ne ugrožava. Ovoga bi puta, pak, Morrissey bi mogao otići i korak dalje i osobno ući u politički ring koji mu pruža i konkretni okvir za promoviranje ove nenasilne filozofije življenja, kandidirajući se protiv sadašnjeg gradonačelnika Borisa Johnsona koji se osobno deklarira kao prijatelj krupnog kapitala neosjetljiv za ovakve društvene teme.

Da bi ušao u utrku za kandidata, Mozzer mora prikupiti 330 potpisa podrške, što ovome popularnom Londoneru zasigurno neće predstavljati problem.

U svom je priopćenju poručio kako se udruge i stranke prijatelja životinja ne mogu više zadovoljiti pukim postojanjem samo kako bi postojale, već da moraju postati jasan politički glas protiv groznog i društveno nepravednog tretmana životinja u Velikoj Britaniji, jer one ne mogu zastupati svoja prava budući da ne znaju engleski jezik. Dodao je kako je u dvanaestmilijunskom gradu čak nekoliko milijuna ljudi zabrinuto zbog ove problematike i kako je vrijeme da se konačno poduzme nešto konkretno u smjeru ove rasprave. “Dosta je čekanja da se vlast sama prosvijetli, jer se to neće dogoditi”, dodao je Morrissey.

Poznati je pjevač i aktivist poznat i kao žestok kritičar potencijalnog američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, koji i ne pokušava prikriti svoje fašistoidne stavove.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X