Moskau otvara koncert Rishe u Tvornici kulture

David Eugene Edwards i Alexander Hacke, članovi grupa Wovenhand, Einstürzende Neubauten i 16 Horsepower, donose svoj uzbudljiv projekt Risha u Tvornicu kulture u utorak, 6. studenog, a kao predgrupa će nastupiti domaći art core kolektiv Moskau.

  • 50
    Shares
Moskau na 13. INmusic Festivalu (Foto: Vedran Metelko)

Veza Davida Eugenea Edwardsa i Alexandera Hackea seže još u vremena grupe 16 Horsepower, ali prve konkretne suradnje ostvarili su tek prije 6-7 godina.

“David i ja smo prvi put svirali u projektu The Glasshouse kojeg je inicirala moja supruga Danielle De Picciotto te u kratkom uskrsnuću benda Crime & The City Solution uz izdanje “American Twilight”. Uskoro nakon toga radio sam kao inženjer zvuka na albumu “Laughing Stalk” Wovenhanda. Postali smo jako bliski prijatelji kroz te kolaboracije i počeli pričati o zajedničkoj muzici” , prepričao je korjene njihove suradnje Alexander Hacke.

Risha (Foto: Promo)

David Eugene Edwards široj je publici najpoznatiji kao frontman bendova 16 Horsepower i Wovenhand, dok je Hacke dugogodišnji član izuzetno utjecajne njemačke eksperimentalne grupe Einstürzende Neubauten.

Domaći art core koletiv Moskau odabran je za predgrupu na osobni zahtjev Davida Eugene Edwardsa i Alexandera Hackea. Moskau koliko su poznati su po svojim razuzdanim i teatralnim nastupima, toliko se ističu i u čestim i neočekivanim diskografskim djelovanjem. Njihov dvostruki autorski studijski album “Violence & Sorrow” pokupio je hvalospjeve kritike, a zahvaljujući njemu je grupa dobila i bazu obožaatelja diljem Europe. također je bio zapažen i njihov posljednji studijski uradak tj. reinterpretacija kultnog klasika „White Light/White Heat“ grupe The Velvet Underground iz 1968. godine.

  • 50
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh