Mrave brojim ugostili Antuna Aleksu (IDEM) u novom singlu ‘Petak’

Riječki bend Mrave brojim, uz podršku Antuna Alekse (IDEM) na trombonu, upravo su objavili novi single i spot ‘Petak’, treći nakon njihovog prvijenca ‘Zemlja Kamenog Bizona’. Spot je režirala Mara Prpić (1.618 Films) što je ujedno i nastavak suradnje s prethodnog singla ‘Samoubojica’.

Mrave brojim (foto: Mara Prpić)

Pjesma i spot “Petak” svojevrsna je alegorija trenutnog stanja države. Posvuda lažna gradilišta, kulise iz jeftinih filmova, a zapravo je sve u raspadu. Protagonisti žedno bauljaju praznim kamenitim i pješčanim vizurama naše zemlje. Obavijeni prašinom građevinskog materijala, nailaze na trubadura sa “druge strane” u modernom svijetu hladnih staklenih struktura i bijelih kombija. U svrhu snimanja putovalo se od Dalmacije do Istre i iako su postavljena teška pitanja, uz ove pejzaže je nemoguće zatvoriti uši i oči.

Iz benda poručuju: “Da li ste se ikada ustali u petak, uz dosadnu glavobolju kojoj ne pomažu ni tablete? Našli ste se u vrtlogu pitanja na koja tražite odgovore? Tko su te životinje koje nam sjede u skupim kožnim foteljama? Vijesti kasne jer ih skriva propagandni stroj, dolaze nam gladni i bosi ljudi. Netko je na njihovo nebo kliknuo “delete”. Ali zašto me uopće boli glava i k tome baš u petak? Tko nam je obrisao memoriju, tko je ukrao četvrtak? Maaah… Ovo je samo još jedan petak. Danas ćemo pronaći trombon. Nek’ ide vikend, nek’ ide i život. Nitko ionako ne misli, od toga boli glava. Ajbok!”

Mrave brojim su: Zoran Klasić Klas, Neira Mušić, a gost u studiju je bio Antun Aleksa (trombon). Pjesma je snimana u studiju G.I.S u produkciji Mateja Zeca.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X