Mutant Sounds: od bloga do etikete

U posljednjih nekoliko tjedana dugovječni blog Mutant Sound koji se bavi istraživanjem, objavljivanjem i dijeljenjem sadržaja vrlo rijetkih, davno objavljenih i praktično nenabavljivih glazbenih materijala morao se restrukturirati.

Mutant Sounds

Gašenje bloga nije bilo upitno, ali su svi objavljeni sadržaji osim tekstova morali biti izbrisani. Autor koji je blog preuzeo i nastavio razvijati, Eric Lumbleau za Wire je izjavio: “Nedavno objavljene vijesti koje se odnose na online autorska prava od strane vlasti interpretiraju se na načine koji su alarmantni i nije više bilo smisla gurati kamen na brdo tako da se i inicijalni vlasnik bloga Jim složio da je najbolje izbrisati sve sadržaje osim tekstova.”

Na burne reakcije publike i njihove prijedloge osnivači bloga odlučili su ga pretvoriti u internet etiketu što će Mutant Soundsu omogućiti daljnje dijeljenje rijetkih materijala sa svojom publikom putem Dropboxa uz pomoć organizacije Free Music Archive i uz potpuni pristanak svih autora i izvođača.

Istraživanje zaboravljenih izdanja predstavlja veliki izazov ustaljenim povijesnim narativima.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X