Muzički biennale Zagreb dobio priznanje na dodjeli prestižnih europskih nagrada

Europska udruga festivala (EFA) i Međunarodni EFFE žiri predvođen Sir Jonathanom Millsom u srijedu 26. rujna su u Bruxellesu pohvalili 24 laureata koja su se natjecala za EFFE nagradu 2019-2020, među kojima je bio i Muzički biennale Zagreb. Hrvatsku je u Bruxellesu predstavljao član programskog odbora, Davor Hrvoj, koji je u ime MBZ-a primio priznanje.

Laureati BOZAR-a u Centru umjetnosti u Bruxellesu (Foto: promo)

Čak 200 direktora festivala, umjetnika, izvođača i predstavnika gradova okupilo se u BOZAR-u, Centru umjetnosti u Bruxellesu kako bi proslavili umjetnost i umjetnike te ulogu koji festivali igraju da bi omogućili svima njima nastupe i dolazak do publike. Europski povjerenik za kulturu, Tibor Navracsics, na dodjeli nagrada je istaknuo kako tijekom čitavog svog mandata podržava festivale, a pozvao je sve da nastave raditi zajedno. Jan Briers, predsjednik EFA-e, istaknuo je kako je trenutačno u njihovoj mreži čak 2000 festivala ukupno, a dodao je da se veseli što će taj savez u budućnosti još više rasti.

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održao se u travnju ove godine. Ovogodišnji Muzički biennale Zagreb predstavio je široku paletu suvremenih glazbenih zbivanja kroz gotovo 50 programa, uz brojne goste skladatelje iz inozemstva i nova djela hrvatskih skladateljica i skladatelja. Nastupilo je preko 400 domaćih i stranih izvođača koji su predstavili najbolje od domaćeg i svjetskog suvremenog glazbenog stvaralaštva. Sljedeći Muzički biennale Zagreb održat će se u travnju 2021. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X