Muzički biennale Zagreb otvorio poziv na radionice za skladatelje i najavio ovogodišnje izdanje

Prijaviti se mogu svi skladatelji neovisno o zemlji boravka, skladateljskom iskustvu i dobi.

Muzički biennale Zagreb

Muzički biennale Zagreb je od 1961. godine posvećen suvremenoj glazbi i povezanim umjetničkim formama. Festival svake godine publici nudi preko 30 programa raznolikih glazbenih žanrova, disciplina i formata na brojnim zagrebačkim lokacijama. U promjenjivom svijetu u kojem se umjetničke forme, kulturne scene i umjetničke zajednice prožimaju, a posebno u svijetu pogođenom pandemijom koja je jednako izazovnom učinila prezentaciju, konzumaciju i kreiranje umjetničkih sadržaja, MBZ se trudi pronaći rješenja, platforme za diskusiju te formate i strategije približavanja suvremene glazbe publici. Uz brojne programe koji će u ovogodišnjem izdanju festivala progovarati o aktualnim temama, format festivala prilagođen je i ove godine će se realizirati kroz nekoliko mjeseci u 4 festivalska programska bloka. Sukladno tome i ovogodišnja realizacija majstorske radionice za skladatelje realizirat će se povezano uz festivalske blokove i u potpunosti online.

MBZ skladateljska majstorska radionica prvi puta u sklopu MBZ festivala održana je u travnju 2019. godine (mentori Nina Šenk, Achim Bornhoeft i João Pedro de Oliveira uz rezidentni ansambl radionice, izvrsni The Riot). Radionica je održana u suradnji s Muzičkom akademijom Sveučilišta u Zagrebu, prijavilo se 18 skladatelja, a 9 skladatelja, koji su u Zagreb došli iz 7 zemalja, prošlo je selekciju te aktivno sudjelovalo u radionici.

Cilj radionice je omogućiti polaznicima da poboljšaju svoje kreativno razumijevanje i usavrše skladateljske vještine u individualnom radu s istaknutim skladateljima i na otvorenim probama s ansamblom te i prodube svoje znanje i otkriju nove pristupe u skladanju za čembalo.

Majstorska radionica Muzičkog Biennala Zagreb 2021. se u online formi održava u tri različita segmenta. Prvi segment je majstorska radionica sa skladateljima-mentorima: Alexander Schubert, Martin Matalon, Sasha Blondeau i Raphaël Cendo. Drugi segment su otvorene probe s rezidencijalnim ansamblom – Ensemble Quasars (dir. Ivan Buffa). Ansambl će biti lociran u Bratislavi od kuda će preko Zooma s odabranim polaznicima raditi na ulomcima njihovih kompozicija. Treći segment je radionica za čembalo s hrvatskim čembalistom Franjom Bilićem.

Prijaviti se mogu svi skladatelji neovisno o zemlji boravka, skladateljskom iskustvu i dobi. Rok za slanje prijave je 5. ožujka 2021. Prijavnice s naznakom s kojim od mentora prijavitelj želi surađivati je potrebno poslati na adresu [email protected]. MBZ i mentori zadržavaju pravo odabira sudionika. Više detalja o skladateljskoj majstorskoj radionici možete pronaći na službenim stranicama i na društvenim mrežama Muzičkog biennala Zagreb i Hrvatskog društva skladatelja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X