Muzički biennale Zagreb publici predstavlja snimke koncerata svog 31. izdanja

Muzički biennale Zagreb prošle je godine proslavio 60. rođendan, na svojem 31. izdanju, koje se održalo u četiri programska bloka od travnja do rujna 2021. Uoči novog, 32. izdanja jednog od najvećih festivala suvremene glazbe na ovim prostorima koje će se održati 2023. godine, Muzički biennale Zagreb publici predstavlja audio-vizualnu šetnju kroz prošlogodišnji program.

Kaja Draksler (Foto: Matej Grgić)

Kroz sve četiri subote u kolovozu ove godine MBZ će na svom službenom YouTube kanalu predstaviti po jedan koncert. Prvi od njih već je dostupan, a radi se radi se o snimci koncerta Kaje Draksler, održanog 16. srpnja 2021. godine u Pogonu Jedinstvo, koji je organiziran u suradnji s JazzHR-om.

Mlada slovenska pijanistica svojim novim projektima uranja u mikrotonalitetne mogućnosti i koristi klavir kao zvučnik sa snimkama koje ‘sviraju’ preko njega. Kako sama opisuje, teži tome da svaka skladba bude svijet za sebe, s vlastitim jezikom, vegetacijom, klimom, logikom. Kao i u dosadašnjem radu, zanima je neprimjetno kretanje između skladanih i improviziranih dijelova, posebno timbar i struktura.

Osim koncerta Kaje Draksler, na YouTubeu MBZ-a će biti objavljeni nastupi Gobi Drab, Franje Bilića i grupe delapse. Organizatori MBZ-a uskoro će najaviti detalje 32. izdanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X