Na Impulse Festival dolazi Nina Romić, a svoj dan ima i slem poezija

I jedanaesto izdanje Impulse Festivala ulazi u nove prostore, realizirajući atraktivna događanja i skladne suradnje. Nastavak koncertnog gostovanja upotpunjuje Nina Romić koja će predstaviti svoj najnoviji album „Jezero“ i to u četvrtak, 25. travnja na botelu Marina. Osim glazbe u fokusu festivala bit će i poezija. Gradska knjižnica Rijeka u petak, 26. travnja ugostiti će promociju knjige ‘Antologija hrvatske i srpske slem poezije’.

Nina Romić (foto: Marina Uzelac)

Impulse Festival će ove godine biti domaćin zagrebačkoj kantautorici Nini Romić koja će svoj aktualni album “Jezero” predstaviti u divnom ambijentu palube botela Marina. Objavljen prošle godine, Ninin album “Jezero” osobna je priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Glavna suradnica i aranžerka na albumu joj je glazbenica i multi-instrumentalistica Jelena Galić s kojom Nina dijeli glazbeni senzibilitet i surađuje već nekoliko godina.

Nina Romić glazbeno je debitirala albumom “Daljine” 2010. godine, a već drugim albumom “Ptice” osvojila je kritiku diljem Hrvatske i regije. Uskoro je njeno ime bilo na većini hrvatskih top-lista 2012. godine. Uslijedili su hvaljeni i među kritičarima izvrsno prihvaćeni albumi “Stablo” (2014.) koji je osvojio prestižnu nominaciju “IMPALA” za najbolji europski album i album “Sloboda” iz 2018. godine. Osim vlastitog glazbenog stvaralaštva, Nina Romić je svojim djelovanjem izrazito doprinijela i razvoju hrvatske kantautorske scene kroz razne projekte, među kojima se posebno ističe Začarana Močvara, program koji se bavi afirmacijom kantautorske glazbe.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 10€ moguće je kupiti u Dallas music shopu Rijeka i u sustavu Entrio, a na dan koncerta cijena se penje na 12 €. Broj ulaznica ograničen je na 100 komada, a studenti riječkog Sveučilišta uz važeću x-icu mogu kupiti ulaznicu i po pretprodajnoj cijeni i na dan koncerta (na ulazu) ukoliko koncert nije rasprodan.

Antologija hrvatske i srpske slem poezije

Cilj festivala je ostao ostvariti nove suradnje s riječkim prostorima. Ove godine to je novootvorena Gradska knjižnica Rijeka u Art-kvartu koja će biti idealno mjesto susreta i adekvatni domaćin za književnu večer slem poezije. “Antologija hrvatske i srpske slem poezije” knjiga je koju će predstavljati njezin urednik Luka Antić zajedno sa suurednicima i pjesnicima Mariom Kovačem, Hrvojem Mimicom, Zrinkom Mikolić, Petrom Zelenikom i Dejanom Inđićem. Voditelj promocije bit će kulturolog Saša Marcan.

Ovaj jedinstveni kulturni poduhvat, prvi u Hrvatskoj, na jednom mjestu okuplja 64 pjesnika i pjesnikinje iz dvaju susjednih država koji na 368 stranica predstavljaju svoju poeziju uz kritičarsko-teoretičarske tekstove koji daju presjek buntovne svjetske i regionalne slem scene.
Specifičnost slem poezije je što je ona prvenstveno pisana za javno izvođenje (za pozornicu, ulicu ili šank), za razliku od tradicionalne lirske poezije koju vežemo uz intimu doma. Slemeri i slemerice bez dlake na jeziku izvest će svoju poeziju, a nekima od njih biti će to i premijerni javni nastup. Nakon promocije slijedi nastavak večeri, preciznije „Open Mic – Slem live!“ koji će se održati u uvijek ugodnom ambijentu Book caffea Dnevni boravak.

Podsjećamo, 11. izdanje Impulse Festivala održat će se od 22. do 28. travnja ponovno ulazeći u nove prostore, ostvarujući nove suradnje. Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa. Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X