Na jesen izlazi ‘Joe Strummer 001’, kompilacija rijetkih snimki i neobjavljnih pjesama

Ignition Records najavio je za 28, rujna ove godine objavu ‘Joe Strummer 001,’ prve kompilacije u nizu edicije koja će pokrivati karijeru Joea Strummera izvan matičnog The Clasha.

‘Joe Strummer 001’

“Joe Strummer 001” će uključivati i snimke Strummerovog rada s grupama 101ers i The Mescaleros, sve njegove solo albume, soundtrack albume kao i do sada neobjavljene pjesme.

Kompilacija će biti objavljena u petak 28. rujna ove godine u obliku digitalnog downloada, dvostrukog CD izdanja, četverostrukog vinilnog izdanja kao i u limitiranoj deluxe verziji koja će uključivati i knjigu.

Nakon smrti Joea Strummera, pionira punka, pjevača, tekstopisca i aktivista koji je mnogim generacijama glazbena i politička inspiracija, u prosincu 2002. godine otkriveno je kako je u svom domu marljivo arhivirao sve na čemu je radio, a u malom skladištu u njegovom dvorištu pronađeno je puno magnetofonskih vrpci i kaseta koje je snimao. Nakon dugogodišnje inventure ustanovljeno je da se u njegovoj arhivi nalazi preko dvadeset tisuća glazbene i literarne građe. Kompilacije “Joe Strummer” upravo će se baviti tim materijalom.

Sve snimke na “Joe Strummer 001” restaurirao je grammyjevac Peter J. Moore u E. Roomu u Torontu, u Kanadi.

Dizajn i knjigu kompilacije potpisuje Robert Gordon III koji je prethodno radio na Clashovom “Sound System” box setu s Paulom Simononom i kompilaciji Johna Coopera Clarkea.

“Ideja je bila da se na A4 formatu ispriča priča o Joeu Strummeru na način kako je on to doživljavao uz pomoć rekonstrukcije materijala koji je ostavio iza sebe, uključujući rukom napisane tekstove, zabilješke i skice”, izjavio je ovim povodom Gordon.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X