Nagrada Milan Mladenović bit će dodijeljena u Makarskoj, gradu ljetnog odmora kultnog glazbenika

Poznati su i superfinalisti koji će prisustvovati svečanosti.

Nagrada Milan Mladenović – superfinalisti 2023.

Nagrada Milan Mladenović tradicionalno će biti dodijeljena 21. rujna, na Milanov rođendan, ali ovoga puta ne u Beogradu, već u Makarskoj.

,,Nagrada Milan Mladenović je regionalnog karaktera, i otkako smo je pokrenuli, imali smo ideju i veliku želju da dobitnike proglašavamo u različitim gradovima na teritoriji bivše Jugoslavije, na mestima od emotivnog i kreativnog značaja za Milana. Zahvaljujući inicijativi Grada Makarska, Turističke zajednice Grada Makarska i Malakološkog muzeja, to je konačno moguće”, kažu u Zakladi tj. Zadužbini Milana Mladenovića.

Peta Nagrada Milan Mladenović bit će tako dodijeljena 21. rujna 2023. u Malakološkom muzeju u Makarskoj, gradu od izuzetne važnosti za Milanovo odrastanje. Milan Mladenović rođen je u Zagrebu, živioo je u Sarajevu i Beogradu, a ljeta je od rođenja, pa sve do ratnih ’90-ih provodio u Makarskoj, rodnom mjestu njegove majke Danice.

Milan Mladenović snimljen u Makarskoj sredinom sedamdesetih (Izvor: Zadužbina Milana Mladenovića)

Žiri Nagrade Milan Mladenović 2023 u sastavu Ana Đurić Konstrakta, glazbenica, Branka Glavonjić, autorica i urednica emisije „Bunt”, Boris Lajner, glazbenik,, Zoran Predin, glazbenik i Marko Šelić Marčelo, pisac i glazbenik, prvo je izglasao 12 finalista od 326 prijava koje su stigle na ovogodišnji natječaj. U novom krugu glasanja imali su zadatak da ocijene finaliste i odaberu pet superfinalista, od kojih će jedan upravo u Makarskoj postati novi laureat Nagrade.

Superfinalisti Nagrade Milan Mladenović 2023 su (pjesme su predstavljene abecednim redom):

1. Tibor – Bonvivani
2. Ljubičice – Dok čekamo pad
3. Astrid- – Kostarika
4. Lena – Mali milion
5. Oxajo – Put

Pored novčane nagrade koja iznosi 3.000 eura, za dobitnika Nagrade Milan Mladenović 2023 bit će izrađena i posebna statueta u suradnji s Futro Design Studiom. Zadužbina Milana Mladenovića je ove godine uspostavila dugotrajnu saradnju sa Exit Festivalom, te će dobitnik Nagrade Milan Mladenović 2023 automatski biti uvršten među izvođače Exita 2024. godine.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X