Najavljeno postavljanje skulpture Branimiru Štuliću u Zagrebu

“Skulptura Johnnyja Štulića pojačava zagrebački Tematski park Rock’n’rolla”, poručuju inicijatori.

Johnny Štulić (screenshot)

Skulptura Johnnyja Štulića, djelo akademskog kipara i bubnjara Borisa Leinera svečano će biti postavljena u zagrebačkom Tematskom parku Rock’n’rolla u petak 7. lipnja u 19:00. sati.

“Jedan od najvećih rock autora ovih prostora time će se pridružiti brojnim drugim legendarnim glazbenicima koji su već dobili svoje mjesto u ovom jedinstvenom parku”; poručuju inicijatori ove akcije i nastavljaju: “Boris Leiner, kao bubnjar Azre godinama je stvarao glazbenu povijest zajedno sa Stulićem, a sada mu je dao svojevrsnu podršku u formi prve Johnnyjeve skulpture. Radi se o ukupno četvrtom Leinerovom radu izloženom u Tematskom parku Rock’n’rolla smještenom u ulici Pavla Hatza 16, a dosad je inspiraciju pronalazio u Johnu Lennonu, Amy Winehouse i Jimiju Hendrixu.”

Uz njih, ova gradska turistička atrakcija pokrenuta prije 11 godina prostor je dala mnogim gigantima svjetske, ali i domaće glazbene scene, kao što su David Bowie, Ramonesi, Joe Strummer, Debbie Harry, Iggy Pop, Dino Dvornik, Nick Cave, Lemmy Kilmister, Patti Smith, Skin iz Skunk Anansie i Jack White.

Svečano otkrivanje skulpture, u organizaciji Radio Tvornice, planirano je za petak, 7. lipnja u 19:00, a ulaz je slobodan.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X