Najbolji strani albumi 2012. godine

Nastavljamo s godišnjom inventurom glazbene 2012. Nakon jazza, na redu je sve ono snimljeno izvana ovih regionalnih granica, a toga je bilo podosta…

Grizzly Bear 'Shields'

16. Grizzly Bear ‘Shields’

Indie folk-rock perjarnice su zacementirali svoj status. Kroz godine su lagano rasli i razvijali se, stvarajući sve kvalitetnije albume, a u „Shields“ su nedvojbeno iskazali svoj puni potencijal.

Paul Weller – Sonik Kicks

15. Paul Weller ‘Sonik Kicks’

Dvije godine je prošlo od posljednjeg remek-djela Paula Wellera „Wake Up the Nation“. Stari je lisac tada bio gnjevan, ratoboran, željan revolucije i neplanirano je, usputno, napravio album koji je još jednom nagnao Britance da se zakunu u njegovu božansku pojavu. Legendarni Jam-ovac i ovoga im je puta ponudio djeliće svoje nemirne kreative, upakirano u nešto miroljubiviji ovitak.

The Maccabees 'Given To The Wild'

14. The Maccabees – ‘Given To The Wild’

Neočekivani dolazak ovog albuma na listu nije bila njegova visoka rangiranost kod spomenutih recenzenata, ali je bio na većini lista. Prikrao se šmekerski. Treba i to znati. Nije lako biti šarmer iz prikrajka.

Soundgarden - King Animal

13.  Soundgarden ‘King Animal’

Da se iz iskustva da nešto naučiti, to je uglavnom zabluda. Zabluda je i da ćemo uz ponovno okupljanje heroja iz mladosti postati mlađi. Jer nećemo. Počinjemo sijediti i u tragovima nekadašnjeg Seattlea grčevito se hvatamo maglovitog lika, neproćelavog, onog bez kredita i s popriličnim propuhom u glavi. Ne ide. Svi smo dvadeset godina stariji, i mi i oni. S tim da su ‘oni’ revitalizirali ono što smo mislili da se revitalizirati ne može.

The Orwells 'Remember When'

12. The Orwells ‘Remember When’

Definitivno najbolji garažni projekt u 2012. za kojeg je Seattle Times hazarderski izjavio da će kroz narednih par godina obilježiti zvuk. Makar patio zbog rečenice, „Mallrats“ kao istaknuti singl dominira nad čitavim radom, recimo, Hivesa k’o Etta James nad Beyonce. K’o Mick Jagger nad Adamom Levineom. K’o Mišo Kovač nad Gibonnijem.

The Walkmen 'Heaven'

11. The Walkmen ‘Heaven’

The Walkmen su vrijedni i već iskusni stvaratelji kvalitetne glazbe. I ovaj album u „vintage“ retro maniri prošao je slično kao i nekoliko prethodnika. Kritičari nisu štedjeli komplimente, a ne toliko brojna, ali vjerna sljedba dobila je još jedan album za istinsko uživanje. I naravno nisu to oni mali ljudi koji u walkmanu vrte kotačiće, pa kad zabušavaju žderu kazetu. Hm, djeco znate li što je kazeta? Dalje>>

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X