Najbolji strani albumi 2012. godine

Nastavljamo s godišnjom inventurom glazbene 2012. Nakon jazza, na redu je sve ono snimljeno izvana ovih regionalnih granica, a toga je bilo podosta…

David Byrne & St. Vincent 'Love This Giant'

5. David Byrne & St. Vincent ‘Love This Giant’

Kolaboracija Byrnea i Annie Clark ispala je iz podruma u kojoj ste pohranili čudne pizdarije poput Lynchevih filmova ili Lou Reedove plave faze. Ovako zvuči album pod vlastitom izdavačkom kućom. Neopterećeno i izvan zone komfora u kojoj je Annie Clarke jedini apaurin maničnom Byrneu. Byrne je opet relevantan. Div među pločama 2012.

Bob Dylan 'Tempest'

4. Bob Dylan ‘Tempest’

Nikada taj nije trčao za nikim i ničim, a kad god se dogodila situacija da su ga ili obožavatelji ili kritika počeli doživljavati za više neg’ što jest, ‘okretao je ploču’, ili možda bolje, okretao im je leđa i ostavljao ih u muci fanatičnog dešifriranja novih poruka. Mi i dalje slušno dešifriramo ‘Oluju’. Ako pronađemo šifru, napisat ćemo još jednu recenziju. Da tad i dalje slušamo.

Jack White 'Blunderbuss'

3. Jack White ‘Blunderbuss’

„Ako Jack White pobijedi hakiraću portal“, napisao je Tomislav Sporiš u Facebook prepisci s glavnim urednikom. Evo Tomislave, nije pobijedio i nije ni za dlaku, pa nam ne moraš prčkati po kodovima. Što god da je bilo između tebe i Jacka, nema veze s nama ostalima, kojima valjda previše nedostaju The White Stripes. To ti je tak’ s nostalgičarima…

Patti Smith 'Banga'

2. Patti Smith ‘Banga’

Album je sniman u Electric Lady studiju, istom onom u kojem je snimao Jimi Hendrix, a čak je i osoblje studija bilo isto ono koje je radilo s legendarnim gitaristom. Nadahnuća je stoga bilo na pretek. Nadahnula je i nas, očigledno.

Mark Lanegan Band - Blues Funeral

1. Mark Lanegan ‘Blues Funeral’

Nije li logično ovu godinu završiti s pogrebom? Onako kako su to predvidjeli Nostradamus i umorni majanski klesar koji je nakon što je nakucao koji milenij viška ispalio na živce i dao otkaz? Najmračnija njuška grungea na svojoj crnoj misi u Zagrebu je svima prisutnima usporila rad srca i disanje. Slično se događa i kad se preslušava ovaj album, nakon njega tamo nekakav smak svijet je obični mačji kašalj.

Saznajte više:

Najbolji jazz albumi 2012. godine

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Recenzija

Idi na Vrh
X