Najesen izlazi nova knjiga Quentina Tarantina, ‘Cinema Speculation’

Eseji, recenzije i osobnio zapisi vezani za američku kinematografiju sedamdesetih.

Quentin Tarantino “Cinema Speculation”

Kako je Quentin Tarantino najavio da će njegov deseti film ujedno biti i njegov posljednji, sada se čini kako radi doslovno sve što može učiniti prije nego se posveti snimanju svog konačnog djela. Prošle godine objavio je novelizaciju svog filma “Bilo jednom u Hollywoodu”, a najavljen je i cijeli niz sadržaja uključujuči novi podcast s Rogerom Avaryjem, redateljske dužnosti na novim epizodama ponovno oživljene serije “Justified”, seriju “Bounty Law”, knjigu o Ricku Daltonu; ali i usputne poslove poput onoga naratora u seriji “Super Pumped” ili glasine o drami koju je napisao.

Malošto je od svega navedenog potpuno sigurno, ali sada je potvrđeno da će prije svega toga HarperCollins objaviti novu knjigu “Cinema Speculation”. U pitanju je “bogata mješavina eseja, recenzija, osobnog pisanja i zadivljujuće hipotetike.” Konačno je najavljeno da knjiga stiže 25. listopada, a na 400 stranica bavi se stvarima poput “filmske kritike, teorije filma, podviga izvještavanja i predivne osobne povijesti” i usredotočena je na američku kinematografiju 70-ih.

HarperCollins donosi ovaj prvi sažetak: “Osim što je među najslavnijim suvremenim filmašima, Quentin Tarantino je vjerojatno najveći živući filmoljubac. Godinama je u intervjuima govorio o svojoj želji za pisanjem knjiga o filmovima, a sada je sa “Cinema Speculation”, došlo i vrijeme za to. Rezultati su sve čemu su se njegovi strastveni obožavatelji – i svi ljubitelji filma – mogli nadati. Organizirana oko ključnih američkih filmova iz 1970-ih, a sve ih je prvi put vidio kao tada mladi filmski gledatelj, ova je knjiga intelektualno rigorozna i pronicljiva koliko i vesela i zabavna. Istodobno filmska kritika, teorija filma, podvig izvještavanja i prekrasna osobna povijest, napisana je jedinstvenim glasom koji je odmah prepoznatljiv kao QT i s rijetkom perspektivom o kinematografiji koja je moguća samo od jednog od najvećih praktičara ove umjetničke forme ikada.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X