Nakon 20 godina Darko Rundek ‘ApoCalypso’ objavljuje u bogato opremljenom obljetničkom izdanju

Od petka 9. lipnja u prodaji obljetnička luksuzna izdanja na specijalno remasteriranom dvostrukom vinylu i trostrukom CD box setu.

Darko Rundek 'ApoCalypso'
Darko Rundek ‘ApoCalypso’

Ove godine obilježava se točno 20 godina od kada je Darko Rundek (Official) objavio legendarni “Apokalipso” – album koji je hvalila i publika i kritika i koji je osvojio 5 Porina i 4 Crna mačka. Sada, za 20. rođendan tog epohalnog, njegovog prvog solo albuma, Rundek i Dancing Bear Zagreb udružili su snage kako bi ‘Apokalipso’ bio ponovno objavljen u specijalnom obljetničkom ruhu naslovljenom “Apocalypso”.

Remasteriran i udružen s do sada nikada objavljenim albumom grupe Haustor “Dovitljivi mali čudaci”, “Apocalypso” u petak 9. lipnja upakiran u dvostruki vinyl (“Apocalypso” + Haustor “Dovitljivi mali čudaci”) te trostruki, luksuzni CD boxset (CD “Apocalypso”, CD “U širokom svijetu”, CD Haustor “Dovitljivi mali čudaci” uz knjižicu s neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima) stiže u Dancing Bear CD shopove.

O “Dovitljivim malim čudacima”: Godine 1990. grupa Haustor snimala je materijal za peti studijski album koji je na kraju ostao nedovršen i nikad objavljen. Taj skriveni dragulj domaće glazbene pop/rock baštine naslovljen je “Dovitljivi mali čudaci” i nosi ukupno pet pjesama “Hiawatha”, “Ista slika”, “More more”, “Senor” i pjesmu “Disanje” koja trenutno igra ulogu najavnog, aktualnog singla.

Nakon 20 godina niti pjesma niti album više ne zovu Apokalipso nego ApoCalypso, a tko će to bolje objasniti od samog kreatora ovog glazbenog remek- djela pa citiramo Darka Rundeka: „Sigurno vam je upalo u oči da se ovaj album, koji izgleda isto kao prije 20 godina, ne zove više “Apokalipso”, nego “ApoCalypso”. Zašto? Da se naslov albuma odmah tako pisao, možda bi odmah bilo jasno da se radi o kovanici između propasti svijeta (apokalipsa) i veselog karipskog ritma (calypso). “Apokalipso” je ples nakon propasti. Ili možda u propasti? (Posljednji ples na plaži Trinidada, dok se iz oceana diže atomska gljiva?) Radostan i sjetan…“

SPECIJALNO OBLJETNIČKO 2 x LP IZDANJE sadrži:
Darko Rundek ‘ApoCalypso’ (REMASTER 2017)
HAUSTOR ‘Dovitljivi mali čudaci’ – DOSAD NEOBJAVLJENO (1990.)
+ neobjavljene fotografije i dokumentarne tekstove

& DELUXE 3xCD BOX SET IZDANJE u kojem se nalazi:
CD Darko Rundek – ApoCalypso (REMASTER 2017)
CD Darko Rundek – U širokom svijetu (2000.)
CD HAUSTOR – ‘Dovitljivi mali čudaci’ – DOSAD NEOBJAVLJENO (1990.)
Knjižicu s neobjavljenim fotografijama i dokumentarnim tekstovima

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X