Nasljednici Joeya Jordisona tuže Slipknot da su profitirali na njegovoj smrti

‘Zašto su se Crahan i Taylor prema Jordisonu odnosili s takvim prezirom, posebno u svjetlu Jordisonovog sve lošijeg zdravlja’, navodi se u tužbi.

Joey Jordison (Foto: Wikipedia)

Ostavština osnivača Joeyja Jordisona, bivšeg bubnjara grupe Slipknota tuži bend optužujući ga da su njegovi članovi profitirali na smrti bubnjara i da nisu vratili njegovu imovinu.

Joey Jordison, koji je osnovao spomenuti heavy metal bend 1995. zajedno s Paulom Grayem i Shawnom “Clown” Crahanom, otpušten je iz benda 2013. godine, a bend je kao razlog tada naveo “osobne razloge”. Jordison je kasnije otkrio da je bolovao od neurološke bolesti naziva transverzalni mijelitis, a preminuo je u srpnju 2021. u 47. godini.

U novoj tužbi, koju je podnio Steamroller LLC, njegovi nasljednici tj. Ostavština Joeya Jordisona tvrdi da je Slipknot nastavio koristiti Jordisonovo ime i osobne stvari “u putujućem muzeju Slipknot pod nazivom Knotfest i punio svoje džepove profitom od Jordisonove vjerne baze obožavatelja”.

“Nakon što su Jordisona iznenada izbacili iz Slipknota 2013. godine, Corey Taylor i Crahan izričito su u pisanom sporazumu obećali vratiti sve Jordisonove stvari u zamjenu za Jordisonovo obećanje da će povući određena potraživanja protiv njih”, navodi se u tužbi.

Nadalje: “Sporazum je sadržavao neisključivi popis širokih kategorija predmeta za koje su Taylor i Crahan predstavljali da su u njihovom posjedu i da će ih vratiti Jordisonu. Taylor i Crahan su navodno ispoštovali ugovor tako što su vratili određene predmete Jordisonu, ali, bez znanja Jordisona, oni su izvršili ugovor bez namjere da izvrše svoje obveze prema njemu, te su svjesno prikrili od Jordisona da posjeduju brojne druge predmete koje su pripadale Jordisonu i koje mu nikada nisu vratili.”

U tužbi se također opisuje Jordisonovo uklanjanje iz benda: “Naširoko se izvještavalo i kritizirala bezosjećajnost Jordisonovog otpuštanja i drugog maltretiranja od strane Crahana i Taylora. Od 1990-ih, Jordison je posvetio svoj život tome da Slipknot postane metal senzacija, od čega su Crahan i Taylor dobro profitirali. Nije imalo smisla zašto su se Crahan i Taylor prema Jordisonu odnosili s takvim prezirom, posebno u svjetlu Jordisonovog sve lošijeg zdravlja.”

Nastavlja se s navodima o ostatku reakcije benda nakon Jordisonove smrti: “Možda najgore od svega, Crahan i Taylor javno su lagali obožavateljima da su kontaktirali Jordisonovu obitelj i da su izrazili sućut i ljubav prema Jordisonu nakon njegove smrti. To je bilo krajnje lažno i duboko je uznemirilo Jordisonovu obitelj čitanjem takve očite laži na internetu. Jasno je da Taylor i Crahan zapravo nisu marili za Jordisona ili njegovu obitelj; bilo im je stalo samo do povećanja publiciteta i prodaje novog albuma.”

Odgovarajući na slučaj, Slipknotov pravni tim zatražio je da se tužba odbaci. “Tuženici općenito poriču svaku pojedinačnu tvrdnju i navodnu tvrdnju iznesenu u Prvoj izmijenjenoj tužbi tužitelja i dalje poriču da tužitelj ima pravo na bilo kakvu olakšicu”, rekli su u službenom odgovoru na tužbu.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X