Nastavlja se praksa reizdavanja albuma bez znanja autora: Sacher saznao o vinilu Vještica putem našeg članka

Nakon što se nedavno oglasio Damir Urban s izjavom da je ‘Best Off’ Laufera objavljen bez da je obaviješten, ista stvar događa se i s ‘Totalno drukčiji od drugih’.

Vještice (Foto: Jasna Leiner)

“Da nisam videl na internetu, ne bi ni znal… jer me niko nije obavijestil… Smišljam kak da dođem do kojeg primjerka. Halo, uposlenici kro-rek-a, kontaktirajte me, molim,” napitao je Srđan Sacher dijeleći link na vijest o novom vinilnom izdanju prvog albuma njegove supergrupe Vještice za Croatia Records koji smo sinoć objavili na Ravno do dna.

Izgleda da se nastavlja nepopularna praksa izdavača u kojoj objavljuju albume bez znanja njihovih autora. Podsjetimo, Damir Urban je ranije na sličan način reagirao kad je saznao o reizdanju albuma “Best Off” njegovog bivšeg benda Laufer.

“Iako me s jedne strane razveselila vijest da je izašao dvostruki vinil Lauferovog “The Best Off”-a, moram priznati da mi je žao što je meni prva informacija o tom izdanju bila tekst na internetu. Time nije povrijeđeno nijedno poslovno pravilo, izdavač zaista posjeduje prava i smije objaviti album kada, koliko i kako hoće, ali nekako mi se čini da bi bilo bar pristojno o tome obavijestiti one, ili onoga, koji je tu glazbu i stvarao,” napiso je Urban u listopadu.

Croatia Records jučer je objavila da je album Vještica “Totalno drukčiji od drugih” u prodaji po sniženoj cijeni od 20 eura povodom blagdanskih popusta.

Saznajte više:

Damir Urban: Nemam nikakve veze s reizdanjem Lauferovog ‘The Best Offa’

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X