Nataleé objavila EP ‘Bezdan’ uz čak tri video spota

Natalija Rajković Nataleé, kantautorica koja predvodi osmočlani alternativni R&B bend, zaokružila je cjelinu započetu singlom ‘Rolam’ i za Glitch Records objavila EP ‘Bezdan’.

Nataleé (Foto: Aleksandra Mihajlović Shtroxy)

EP “Bezdan” čine tri nove pjesme i prateća video ostvarenja – “Pada noć”, “After” i “Game Over” – čija je tema traženje prave ljubavi na pogrešnom mjestu.

Natalija Rajković je 26-godišnja kantautorica, gitaristica i predvodnica benda, kao i vizualna umjetnica iz Svrljiga. U Beogradu živi, radi i stvara od srednjoškolskih dana. Od 2017. srpskoj glazbenoj javnosti poznatija je kao Nataleé, autentična predvodnica pravca koji opisuje kao srpski soul, moderni sevdah, glas južnjačke tuge, o kojoj pjeva sa osmjehom i neiscrpnom dječijom iskrom.

“Nove pesme opevavaju tok disfunkcionalnog odnosa, odnosno priču o dvoje koji još ne znaju šta žele ni od života, ni od odnosa. Ipak, ženska figura se budi, shvata šta želi, ali se to ne poklapa sa onim što on može i želi. Zato ona odlučuje da prekine taj toksični odnos, uviđa koliko je jaka i koliko je to zreo i hrabar potez, kako bi jednog dana mogla da se pojavi osoba sa kojom će se zapravo poklopiti”, kaže autorica tekstova Natalija Rajković Nataleé.

Pjesme su nastajale u periodu od 2019. godine do danas, spajajući tradicionalne instrumente, zvuk koji podsjeća na blues rock, i dodatno modernizirani beat, što ujedno predstavlja zaštitni znak benda i novu eru zvuka najavljenu singlom „Rolam”.

Nova era donela je i nove saradnike – brilijantne mlade kreativce koji već ostavljaju prepoznatljiv trag na lokalnoj umjetničkoj sceni. Režiju za ostvarenja “Pada noć” i “After” potpisuje talentirana redateljica Lana Pavkov, koja se poistovjetila sa porukom Nataleé stvaralaštva. Turbulentni odnos opisan u pjesmi “After” u spotu su autentično prenijeli Sanja Marković i Vukašin Ranđelović.

Povedena željom da skroji Nataleé vizuelni svijet, Lana Pavkov ističe: “Njenu muziku osećam duboko u sebi. Za svaki muzički spot koji režiram izaberem jednu malu istinu koja me vodi dalje kroz proces i motive”.

Autentični motivi novog EP-ja su svoje mjesto našli i u trećem video ostvarenju, “Game Over”, čiju animaciju potpisuje Lazar Odalović. Ovaj multidisciplinarni umjetnik radio je i na produkciji novog EP-ja, u suradnji s istaknutim beogradskim producentom A.N.D.R.

“Rad na ‘Bezdanu’ bendu je doneo puno novih studijskih iskustava, drugačiji način rada, inovativnost, kao i ulaganje u bolju opremu. Meni je na ličnom nivou doneo razrešavanje mentalnih barijera i kočnica iz prošlosti. U bezdan nas dovodi životinjski instinkt, a svetlost je ono što smo u svojoj suštini. Dok se tražimo, često padamo u bezdane. Sâm naziv EP-ja ujedno predstavlja i kontrast albumu koji predstoji, a s kojim će činiti veću celinu”, poručuje Nataleé.

Ključne emocije i teme EP-ja “Bezdan” su povrijeđenost, bijes, tuga, zbunjenost, nesigurnost, neodlučnost, egzistencijalna kriza i odricanje. S druge strane, tu je i nada – zrak svjetlosti koji postoji u svakom bezdanu – i to one svjetlosti koja predstavlja inspiraciju za nastavak Nataleé stvaralaštva.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X