Natali Dizdar na sv. Mihovilu: Glas, stas, šarm i premalo koncertnih aduta

Jedna od najboljih domaćih vokalistica nastupila je sinoć pred šibenskom publikom.

Natali Dizdar (Foto: Zoran Diklić/ŠibenikIN)

Unatoč blago skeptičnim najavama, Natali Dizdar sinoć je položila test popularnosti. Barem u Šibeniku. Napunila je tvrđavu sv. Mihovila i predstavila gotovo sve što je ikada snimila.

Tridesetogodišnja Zadranka jedini je izvođač proistekao iz nekadašnje talent show euforije, koja svojim pjesmama nije osramotila izdavača, sebe, niti roditelje. I jedina je instant zvijezda koja ima karijeru. Imala je pritom puno i sreće; prvo što ju je čvrsta ruka menadžerice Goge Bosak istrgnula iz ralja korporacijskog ugovora s nacionalnom TV kućom, a drugo što je Coki Mosquito iz Jinxa pristao biti joj glavni tekstopisac. Krenulo je sa singlom „Ne daj“, a deset godina kasnije je, eto, završilo pred tisuću ljudi na šibenskoj tvrđavi.

I ništa nije nezasluženo. Hrvatska Adele ima glas, stas, šarm i još uvijek dovoljno mladenačke neiskvarenosti. Njezina pristupačnost nije lažna, njezina glazba nije uvreda za uši. Okružena vrsnim glazbenicima, predvođenima šibenskim gitaristom Vladom Mirčetom, njezina inačica pop-jazz izričaja nepretenciozna je, pitka i pamtljiva.

Nedostaju joj, međutim, pjesme. Natali Dizdar u ovom trenutku ima materijala za najviše 45 minuta kvalitetnog i zaokruženog koncerta. „Ne daj“, „Gazio si me“, „Naučila sam trik“, „Zamijenit ću te gorim“, „Stranac“ i „Stop“ dragocjeni su domaći pop dragulji, no pristojan broj pjesama s njezina prva dva albuma, koliko god brižno aranžirane i vokalno uglancane, funkcioniraju puno bolje u slušalicama, nego na pozornici. Dojam da je svaka od njih jednakog inteziteta i skladana po istoj špranci, neizbježan je.

Sat i pol koncerta bilo je i više nego dovoljno za drugi ovogodišnji nastup Natali Dizdar u Šibeniku. Osjetila je to i publika, koja je znala aplauzom cijeniti Dizdaričinu kvalitetu, ali nije inzistirala na bisu. Ili su je jednostavno pustili da se odmori od cjelovečernje obrane lepršave haljine pred naletima vjetra…

Tekst objavljen u suradnji s portalom Tris.com.hr

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X