Natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2023. otvara se 1. svibnja

Prošle godine laureatkinja je bila iz Sjeverne Makedonije – Dina Jashari s pjesmom “Doma”.

Nagrada Milan Mladenović 2023

Zadužbina Milana Mladenovića će ove godine dodijeliti petu Nagradu Milan Mladenović. Nagrada se dodjeljuje za najbolju pjesmu na području bivše Jugoslavije, a temeljem odluke stručnog žirija koji je svake godine u drugačijem regionalnom sastavu. O Nagradi Milan Mladenović 2023 odlučivat će:

Ana Đurić Konstrakta (Srbija), glazbenica;
Branka Glavonjić (Srbija), autorica i urednica emisije ,,Bunt”;
Boris Leiner (Hrvatska), glazbenik;
Zoran Predin (Slovenija), glazbenik;
Marko Šelić Marčelo (Srbija), pisac i glazbenik.

Natječaj za Nagradu Milan Mladenović 2023. bit će otvoren 01. svibnja i trajat će do 31. svibnja, a žiri poručuje svim autorima i izvođačima koji planiraju prijavu da će posebno obratiti pozotnost i na tekst i na glazbu.

“Lično dosta pažnje poklanjam tekstu i temi koja je izabrana i načinu na koji je taj tekst podržan muzikom: što aranžmanski, što dramaturški, što produkcijski, što žanrovski”, rekla je Ana Đurić Konstrakta povodom petog natječaja za Nagradu Milan Mladenović.

“Od dobitnika nagrade Milan Mladenović očekujem – glas. U vokalnom, ali pre svega u autorskom smislu. A kako mi je pisanje profesija, ove godine kada imam čast da sam u žiriju biću možda malo stroži no ostali članovi kad je o tom aspektu reč: o rečima. Prijavi svoju stvar. I prijavi najbolju, jer ova se nagrada dodeljuje za najbolju pesmu. Ohrabrujem sve autore i autorke, sve bendove, ali posebno one mlade – i kada to kažem, ne mislim nužno na vaše godine, već više na vaš autorski staž. Ako znaš šta treba da znaš, veruj da mi baš želimo da te nađemo. Slušamo se!”, poručuje Marko Šelić Marčelo.

Branka Glavonjić dodaje da je iskrenost uvijek autentična: “Svaka umetnost, pogotovo muzička, svejedno o kojem se pravcu radi, ako je iskrena, onda osvaja. Emocije se ne mogu i ne smeju sakrivati! Tako da očekujem pesmu koja će me pokrenuti da je iznova otkrivam, slušam i u njoj uživam”.

“Očekujem kreativan, jak, čvrst i ljut autohtoni rock”, kratak je i jasan u svojim kriterijima Boris Leiner.

“Pozivam vas da pjesme koje su po glazbi i tekstu originalno duhovite, pjesme s porukom, pjesme koje po svom sadržaju i aranžmanu odskaču od radio-ljubazne dosadne produkcije pošaljete na natječaj “Prijavi svoju stvar”. Samo se takve mogu nadati Nagradi Milan Mladenović”, zaključuje Zoran Predin.

Nagrada Milan Mladenović pokrenuta je s ciljem da podupre glazbeno stvaralaštvo koje odlikuju vrijednosti svоjstvene umetničkoj ostavštini Milana Mladenovića. Kao i svake godine do sada bit će dodjeljena na svečanosti 21. rujna, na dan Milanovog rođenja.

Dobitnik prve Nagrade koja je dodjeljena 2019. godine bio je bend Artan Lili s pjesmom ,,D.E.P.R.A”. Drugi laureat bila je grupa Dram 2020. s pjesmom “Daj mi sve”. Naredne, 2021. godine, Nagradu su dobili Ana & The Changes za pjesmu “Tu”, a prošle, 2022. godine, laureatkinja je bila iz Sjeverne Makedonije – Dina Jashari s pjesmom “Doma”.

Fond za Nagradu Milan Mladenović 2023. iznosi 3.000 eura, a svi detalji o Nagradi i samom natječaju bit će objavljeni 01. svibnja na www.milanmladenovic.com.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X