Neil Young je tražio da se ‘odmah’ ukloni njegova glazba sa Spotifyja jer servis širi antivakserske stavove

Young je posebno ciljao na Joea Rogana, kojeg su znanstvenici i medicinski stručnjaci kritizirali zbog antivakserskog sadržaja u njegovom podcastu na Spotifyju.

Neil Young (Foto: Wikipedia)

Neil Young želi da se njegova glazba “odmah” ukloni sa Spotifyja, za koji kaže da “širi lažne informacije” o cjepivu protiv virusa COVID-19.

Legendarni folk-rocker je u ponedjeljak 24. siječnja javno podijelio otvoreno pismo svom timu, u kojem službeno traži da oni – njegovi agenti u Lookout Managementu i korporativno vodstvo u Warner Brosu – “odmah reagiraju na ovo” i da Younga “obavijeste o vremenskom rasporedu uklanjanja njegovih pjesama”, kako prenosi Rolling Stone.

Posebno je ciljao na kontroverznog podcastera Joea Rogana – istaknutog skeptika cjepiva protiv COVID-19 koji ima ekskluzivni ugovor sa Spotifyjem vrijedan 100 milijuna dolara – ističući široko rasprostranjene dezinformacije koje dijeli njegov podcast The Joe Rogan Experience.

“Odmah obavijestite Spotify da otkazujem dostupnost sve svoje glazbe na Spotifyju što je prije moguće”, napisao je Young u svom pismu. “To radim jer Spotify širi lažne informacije o cjepivima – potencijalno uzrokujući smrt onima koji vjeruju u dezinformacije koje oni šire.”

Njegov ultimatum glasi: “Mogu imati Rogana ili Younga. Ne oba.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X