Neil Young povlači svu svoju glazbu sa streaming servisa zbog loše kvalitete zvuka

Neil Young je nedavno izjavio kako će povući svu svoju glazbu sa streaming servisa i to ne zbog neslaganja oko visine naknada za autore već zbog loše kvalitete zvuka, piše Guardian.

Neil Young (Izvor: Wikipedia)
Neil Young (Izvor: Wikipedia)

“Ne želim da moja glazba gubi na vrijednosti zbog do sada najgore kvalitete zvuka u povijesti njezina emitiranja i distribucije”, napisao je poznati rock pjevač kanadskih korijena na svom Facebook profilu.

Dodao je i kako nije u redu da njegovi obožavatelji plaćaju za tako nekvalitetan zvuk.

Young je izjavio i kako ovu odluku nije donio zbog novca, iako je njegov udio (kao i drugim umjetnicima) dramatično smanjen zbog loših ugovora koji su potpisani bez njegova pristanka.

Youngova kritika novi je udar na streaming servise koji su već duže vrijeme na meti glazbenika zbog oskudnih isplata koje dobivaju za svoj rad.

No na kraju Young nije zauvijek zalupio vrata streaming servisima: “Nikad ne reci nikad, ponovno ću razmisliti o svojoj odluci ako se popravi kvaliteta glazbe”.

U debatu oko streaming servisa uključio se nedavno i Lars Ulrich, bubnjar Metallice. On je pozitivno ocijenio ulogu streaming servisa jer je u njima prepoznao novu polugu za jačanje glazbene industrije.

Prema njegovu mišljenu, pad prodaje standardnih nosača zvuka uzrokovao je manju zaradu diskografskih kuća što je dovelo mlade bendove do samog ruba opstanka.

Ulrich, jedan od najžešćih neprijatelja Napstera, servisa koji je besplatno i ilegalno distribuirao glazbu putem interneta, svjestan je manje zarade koju ostvaruje putem streaminga ali njihovo postajanje ocijenio je pozitivnim, jer njegovu glazbu čini dostupnijom publici.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh