Nele Karajlić gostovao u ‘Nedjeljom u 2’: Samo izbjegnut rat je dobiven rat

Nele je kod Stankovića govorio o glazbi, ratu i sukobu sa Sejom Sexonom, bivšim kolegom iz Zabranjenog pušenja.

Dr. Nele Karajlić (foto: Screenshot/HRT)

Dr. Nele Karajlić, bivši frontmen sarajevskog Zabranjenog pušenja gostovao je u popularnoj televizijskoj emisiji “Nedjeljom u dva” urednika i voditelja Aleksandra Stankovića. Povod gostovanju bio je koncert glazbenika koji će se 17. lipnja održati u zagrebačkom Hala parku, ali još i više Karajlićev javni sukob s bivšim kolegom iz benda, Sejom Sexonom, koji ga je tužio i zabranio mu izvođenje pjesama njihovog zajedničkog sastava a koje potpisuje gitarist.

Karajlić, pravim imenom Nenad Janković, odmah je na početku emisije izjavio da u Zagrebu neće izvoditi pjesme kojima je autor Sejo. Nakon toga Stanković je pitao pjevača je li četnik, budući da su jedan od razloga zabrane izvođenja pjesama upravo navodni srpski nacionalistički stavovi po kojima je Nele postao zloglasan za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Karajlić je odbacio takve insinuacije i javno se deklarirao kao pacifist. “Samo je izbjegnut rat dobiven rat,” rekao je.

Spomenuo se i pjesme “Wanted Man” u kojoj je opjevao Radovana Karadžića, pritom ponovivši teze koje je ranije objavio na Facebooku, a uglavnom se svode da su postojale verzije te pjesme u kojima se ne spominje Karadžić već Fikret Abdić i Ante Gotovina. Ponovio je da nije nacionalist, a kao dokaz za to naveo je svoju obitelj u kojoj ima pripadnika svih narodnosti.

Karajlić se prisjetio i osamdesetih godina, zlatnog razdoblja za njegov bend, kao i svog djelovanja u komičarskoj skupini Top lista nadrealista. Kaže da je do raspada Pušenja došlo zato što Sejo više nije želio surađivati s njim, te da je predložio da obojica zadrže pravo na korištenje imena benda, ali kao što je poznato, odlučeno je da samo tzv. zagrebačka struja nastavi nastupati pod nekadašnjim nazivom. Ne isključuje, kaže, mogućnost da se ponovno sretne s bivšim kolegom jer su im prethodni susreti bili ugodni.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X