Nellcote objavio singl ‘Future’s Gone’

Nellcote je nakon zimskog rada u studiju konačno spreman pokazati zvuk na kojemu rade posljednjih mjeseci – “Future’s Gone” prvi je ne-akustični uradak benda, pjesma je ovih dana dobila i videospot, a kako zvuče nove, ali i stare pjesme Nellcotea u punoj bendovskoj postavi slušatelji će imati priliku čuti i na ovogodišnjem INmusic festivalu.

  • 9
    Shares
Nellcote (foto: Dinko Šimac)

Publika koja Nellcote prati po koncertima već je imala prilike upoznati i prigrliti novi zvuk koji ova zagrebačka indie folk/blues četvorka njeguje još od izlaska prvijenca “Surrender”.

EP, objavljen u svibnju prošle godine, ujedno je označio oproštaj od starog Nellcotea, onog akustičnog koji djeluje od 2010., i predaju novom zvuku. “Future’s Gone” prvi je singl koji pokazuje novo usmjerenje benda – u videospotu u režiji talentiranog Dinka Šimca (Beyond Pines) simbolično su prikazali to “odbacivanje” prošlosti i budućnost koja dolazi iz sjene i budi neke nove ljude. Što donosi budućnost i hoćemo li je prigrliti ili ćemo ostati živjeti pod utegom prošlosti ovisi o nama.

Budućnosti je tijelo, lik i pokret u spotu za “Future’s Gone” posudila plesačica Anna Javoran, a u spotu glume članovi Nellcotea – Vinko Ergotić, Lana Filipin, Lovro Boljat i Damir Trputec. Ovo je ujedno i prvi spot u osmogodišnjoj karijeri benda u kojemu se pojavljuje sam bend.

Tekst i glazbu za “Future’s Gone” potpisuje Vinko Ergotić, za miksom je Luka Grubišić Čabo, a mastering je prepušten Barryju Gardneru.

  • 9
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X