Netflix radi dokumentarnu seriju o lovu na Garyja Glittera

Trodijelna serija pratit će potragu za osramoćenom pop zvijezdom i njegovo privođenje pravdi.

Gary Glitter (foto: Wikipedia)

Netflix razvija dokumentarnu seriju o osramoćenoj pop zvijezdi iz 1970-ih Garyju Glitteru. Trodijelna serija, trenutno pod radnim naslovom “Hunting Gary Glitter”, pokrivat će pjevačevu životnu priču i njegovu kasniju osudu za kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece.

Uz prikaz neviđenih fotografija i arhivskih snimaka, serija će uključivati pristup novinarima koji su nekoliko godina progonili Glittera i obavijestili vlasti o njegovom boravištu u jugoistočnoj Aziji, što je dovelo do njegova uhićenja.

Seriju je režirao Sam Hobkinson (“The Confession”), a producirala Cammy Millard (“The Puppet Master”). Proizvodnja traje već nekoliko mjeseci. Prema The Timesu, Amazon Prime Video i ITV također pripremaju dokumentarce o pjevaču.

Glitter, čije je pravo ime Paul Gadd, osuđen je na 16 godina zatvora u veljači 2015. nakon što je proglašen krivim za seksualno zlostavljanje tri mlade djevojke između 1975. i 1980. godine.

Osuđen je za pokušaj silovanja, četiri točke optužnice za nedoličan napad i jednu za seks s djevojčicom mlađom od 13 godina. Tijekom izricanja presude, sudac Alistair McCreath rekao je da nije mogao naći “nikakav pravi dokaz” da se Glitter pokajao za svoje zločine.

Prošli mjesec Glitter je pušten iz zatvora nakon što je odslužio polovicu svoje 16-godišnje kazne. Glasnogovornik Ministarstva pravosuđa rekao je za BBC da policija i službenici za uvjetnu slobodu pomno nadziru seksualni prijestupnici poput Gadda te da se “suočavaju s nekim od najstrožih uvjeta”.

Glitter je već 1999. osuđen za posjedovanje dječje pornografije i odslužio je četiri mjeseca zatvora. Nakon puštanja na slobodu preselio se u Vijetnam, gdje je naknadno osuđen za kaznena djela seksualnog zlostavljanja djece.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X