Netflix zapošljava voditelja AI proizvoda za godišnju plaću od 900.000 dolara

Za to vrijeme holivudski glumci i scenaristi štrajkaju kako bi ograničili upotrebu umjetne inteligencije.

Netflix (foto: Brian Cantoni/Wikipedia)

Streaming gigant Netflix želi zaposliti stručnjake za umjetnu inteligenciju, s godišnjom plaćom od čak 900.000 dolara, dok su holivudski glumci i scenaristi usred povijesnog štrajka čiji je cilj ograničiti upotrebu umjetne inteligencije u industriji.

Jedan oglas za posao, za voditelja AI proizvoda, navodi ukupni raspon naknada od 300.000 do 900.000 dolara. “Stvorit ćete iskustva s proizvodima kakva prije nisu postojala”, stoji u opisu.

Netflix je u potrazi i za višim softverskim inženjerom za “[razvijanje] proizvoda koji olakšava izgradnju, upravljanje i skaliranje stvarnih aplikacija [strojnog učenja],” za godišnji prihod između 100.000 i 700.000 USD, kao i znanstvenika za “razvijanje algoritama koji pokreću lokalizaciju visoke kvalitete”, s ukupnom plaćom između 150.000 i 750.000 dolara.

“Mnogo ulažemo u ovu tehnologiju kako bismo kontinuirano poboljšavali iskustvo naših korisnika i optimizirali uslugu Netflixa”, kažu iz tvrtke. Iako se tehnologija dosad koristila za Netflixov algoritam za preporuke, tvrtka je također koristi “kako bi pomogla u oblikovanju našeg kataloga” i “za optimiziranje produkcije originalnih filmova i TV emisija u Netflixovom brzo rastućem studiju”, navodi se na stranici.

Već su mnogi mediji prihvatili korištenje A.I. za pisanje članaka, često s rezultatima punim pogrešaka. Disney također reklamira A.I. poslove, prema The Interceptu koji je prvi izvijestio o oglasima. Neki studiji za video igre koriste A.I. za pisanje likova za igre.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X