Nick Cave i Warren Ellis najavljuju novi dokumentarac ‘This Much I Know To Be True’

Film je režirao Andrew Dominik, autor prethodnog filma o Caveu ‘One More Time With Feeling’.

  •  
  •  
This Much I Know To Be True (foto; Charlie Gray)

Nick Cave, Warren Ellis i redatelj Andrew Dominik surađivali su već nekoliko puta u karijeri. Otkako su Cave i Ellis snimili glazbu za Dominikov film ‘The Assassination Of Jesse James by The Coward Robert Ford’, trio je udružio snage na projektima koji uključuju dokumentarac “One More Time With Feeling” o albumu “Skeleton Tree”, kao i Dominikov nadolazeći biografski film o Marilyn Monroe, “Blonde”. Za to vrijeme, trojac je snimio još jednom dokumentarac, “This Much I Know To Be True”, koji bi trebao biti objavljen ove godine.

Film nastavlja gdje je “One More Time With Feeling” te istražuje nastanak albuma “Ghosteen” i “Carnage”. Snimljen je u Londonu i Brightonu prošle godine, a sadrži Caveove i Ellisove prve izvedbe materijala s navedenih ploča. U dokumentarcu se pojavljuje i Marianne Faithfull s kojom su Cave i Ellis surađivali tijekom godina.

“This Much I Know To Be True” bavit će se i Caveovim projektom Red Hand Files i navodno sadrži scenu u kojoj Cave u radionici “stvara niz skulptura koje prikazuju život đavla”. Budući da je poznato kako Cave i Ellis duboko promišljaju kreativni proces, novi film trebao bi biti još jedan fascinantan doprinos bogatom i plodnom korpusu nedavnih radova.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X