Nick Cave ne želi biti uspoređivan s Bukowskim

‘Ne sviđa mi se. Jednostavno ne sviđa. Nimalo. Ne, uopće.’

Nick Cave & The Bad Seeds na 15. INmusic Festivalu (foto: Vedran Metelko)

Nick Cave je pokojnog pjesnika i romanopisca Charlesa Bukowskog nazvao “bukkakeom loše poezije”. Cave je odgovarao na komentar na svom blogu Red Hand Files, u kojem je obožavatelj napisao: “Po mom mišljenju, ti si jedan od bonzerističkih čudaka, poput Bukowskog s gitarom. Hvala gospodine Cave.”

Pjevač Bad Seedsa odgovorio je da mu se ne sviđa da ga uspoređuju s Bukowskim: “Cijenim što si pokušao biti ljubazan i učiniti da se osjećam dobro, ali ne sviđa mi se taj čovjek. To je dobro poznata činjenica.”

Nastavio je: “Da si me nazvao, recimo, ‘Philipom Larkinom Joanne’ ili ‘Steviejem Smithom klavira’ ili ‘Johnom Berrymanom koji pjeva i pleše’ ili ‘žestokim Langstonom Hughesom’, bio bih puno sretniji. Ali, ne znam, Simone, jednostavno mi se ne sviđa Charles Bukowski. Po mom mišljenju, Charles Bukowski je ‘Bukkake loše poezije’. Ne sviđa mi se. Jednostavno ne sviđa. Nimalo. Ne, uopće.”

U pjesmi Nicka Cavea & The Bad Seedsa “We Call Upon The Author”, Cave slavno pjeva: “Bukowski was a jerk! / Berryman was best!” Osim toga tijekom godina jasno je izrazio svoje osjećaje prema Bukowskom i u drugoj objavi na Red Hand Files iz 2021. godine. Obožavatelj je napisao: “U intervjuu za Rolling Stone rekao si ‘Trebali bi prestati čitati Bukowskog i trebali bi prestati slušati ljude koji im govore da čitaju Bukowskog’…
Uvijek se pitam zašto ga smatraš takvim.” Cave je odgovorio da nema problema s Bukowskim, “osim što mislim da je njegova poezija sranje”.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X