Nick Cave započeo rad na novom albumu Bad Seedsa i podijelio rane tekstove

‘Prošlo je skoro tjedan dana i napisao sam nekoliko stvari, ali nisu baš dobre… ili možda jesu,’ kaže.

Nick Cave (foto: Vedran Metelko)

Nick Cave je potvrdio da je započeo rad na novom albumu Bad Seedsa, podijelivši pritom neke rane ideje za tekstove.

Prošle godine, Cave je rekao da planira napisati novi album nakon što završe njegove obveze na turneji . Sad je potvrdio da je proces pisanja albuma u tijeku. Odgovarajući na Fredovo pitanje o njegovim planovima za 2023., Cave je na svom blogu The Red Hand Files napisao: “Moj plan za ovu godinu je snimiti novi album s Bad Seedsima. Ovo je i dobra i loša vijest. Dobra je, jer tko ne želi novi album Bad Seedsa? Loša vijest je to što moram napisati tu prokletu stvar.”

Zatim je otkrio da je proces započeo u 9 ujutro na Novu godinu. “Sada je 6. siječnja. Prošlo je skoro tjedan dana i napisao sam nekoliko stvari, ali nisu baš dobre. Ili možda jesu, teško je reći”, rekao je. “Isto je sa svakom pločom, osjećam onaj poznati osjećaj nedostatka, kao da sam velika, glupa prazna stvar u odijelu. Mrzovoljan sam k’o kurac, a Susie je otišla iz kampa na tjedan dana. Sve što nalikuje kreativnom impulsu zakopano je dolje u nekoj mahovini, žabljoj rupi, spava.”

“Počinjem dobivati ​​bijesan pjevni glas u glavi koji se zapravo rimuje, poput ludila. Poput tuge,” dodao je prije nego što je podijelio prve stihove koje je napisao za nadolazeću ploču.

Ushering in the year he knelt down/And crushed his brother’s head with a bone,” napisao je Cave. “To se činilo kao dobar način za početak ploče, ali također se činilo kao da je terminalno i nije vodilo nigdje.”

Potom je podijelio ažurirani tekst: “Ushering in the new year he knelt down / And crushed his brother’s head with a bone / It’s my great privilege to walk you home / In the rain / Hop inside my coat.

The frogs in the gutter are jumping for God / Amazed of love, amazed of pain / Amazed to land back in the gutter again.

“I to je izgledalo kao da sažima stvari”, nastavio je Cave. “Pisanje tekstova je gadno. To je kao da skačeš za žabama, Fred. To su močvare. Zapravo boli. Dolazi u naletima, ali rijetko. Ima nešto opsceno u cijeloj toj priči. Kao zločini koji se rimuju. Nadam se da ovo neće dugo trajati. Zapravo se bojim.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X