Nina Romić nas singlom ‘Jedini dom’ vodi putem srca u svoje ‘Jezero’

‘Pjesma govori o putovanju, o putovanju prema sebi,’ kaže Nina.

Nina Romić (foto: staceoni)

Kantautorica Nina Romić nas svojom novom pjesmom „Jedini dom” poziva da zastanemo i odustanemo od svih putovanja prema van i napokon krenemo na ono jedino koje nas može dovesti k sebi – na put srca.

Premda smo baš svi na ovome svijetu rođeni s domom čije bilo kuca u našim prsima, ponekad su između tog našeg jedinog pravog doma i spoznaje da je on uvijek u nama, potrebni kilometri i godine. Iako su priče individualne, svi mi na tom putovanju potrage za sobom prolazimo kroz slične krajolike. U početku mislimo da je mjesto našeg mira i samoostvarenja negdje izvan nas, jer kako bi moglo biti u nama? Kada prijeđemo sedam brda i sedam planina, kada preplivamo ocean i podignemo svaki kamen, kada zavirimo u svaku šumu i naposljetku nemoćni potonemo na dno jezera – tamo u blatu svog postojanja uvidimo da je sve blago koje smo tražili već tu – u našem srcu.

Nije pitanje kada ćemo pronaći svoj dom. Pitanje je jesmo li svjesni da ga uvijek nosimo sa sobom i da je naše sigurno mjesto i mjesto naše čežnje oduvijek u nama. Pogled u dubinu srca, koju u vizualnoj priči redateljice Dorotee Vučić predstavlja potraga u odrazima zrcala, otkriva sva naša lica – sve što jesmo, što smo bili i što ćemo biti. Refleksija nas u svemu čime smo okruženi govori nam da je potraga završena. Pogled u nas donosi nam spoznaju da „jedini dom je srce”.

“Pjesma govori o putovanju, o putovanju prema sebi. Vodi me želja da otkrijem nešto što do tada nisam znala na toj stazi koja me zove i put je toliko neizvjestan; ponavljam i dalje stare greške, no lagano postajem svjesna istih; puna sam strahova od nepoznatog, a zapravo se samo trebam predati i osjetiti da sam dio svega i da će sve biti dobro kada zastanem i pogledam u svoje srce, jedini istinski dom od kojega sve kreće.”

“Jedini dom” najavljuje skori izlazak Nininog petog studijskog albuma pod etiketom Aquarius Recordsa, naziva „Jezero”.

Album “Jezero” je osobna priča o uronu ispod površine i pronalasku vlastitog svjetla. Nastao je u čarobnom ambijentu pokraj rijeke u mjestu Vodostaj, u blizini Karlovca, u studiju producenta Silvija Bočića, poznatog po suradnji s Tonijem Starešinićem, Mangrooveom i Darkom Rundekom.

Nina Romić (foto: staceoni)

Nakon mnogo godina bendovske suradnje s izuzetnim glazbenicima kojima je bila okružena, za ovaj album Nina Romić se odlučila otisnuti na put u jednostavnom obliku, baš kao i na samom početku svog glazbenog stvaralaštva. Suputnica joj je Jelena Galić – multiinstrumentalistica, aranžerka i autorica te majka – izuzetna žena s kojom Nina Romić dijeli glazbeni senzibilitet zadnjih nekoliko godina.

„Putovati u takvom društvu je lijepo, utješno i ljekovito, a kad nam se na putu priključio suradnik Silvio, sve drugo je postalo pjesma. Oni su samo dodali onu potrebnu magiju pjesmama. Moram spomenuti i da zeleno plava vizura rijeke Kupe s terase studija zaokružuje cijelu priču na najljepši mogući način,” kaže Nina o samom procesu snimanja albuma.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X