Nina Romić zaokružuje svoje ‘Jezero’ pjesmom i spotom za ‘Želim’

‘Sa ‘Želim’ sam prvi put ostvarila suradnju s mladim video umjetnikom Davidom Tadićem i isprobala formu lyrics videa za neku od svojih pjesama’ – Nina Romić.

Nina Romić (Foto: Marina Uzelac)

Protekla godina je za kantautoricu Ninu Romić bila obojana bojama njenog petog studijskog albuma “Jezero” koji je sjajno prihvaćen od publike, ali i glazbene kritike. Nakon sjajnih recenzija svih vodećih medija te tri nominacije za nagradu Rock&Off, kao i nominaciju za nadolazeću prestižnu nagradu Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma, Nina zaokružuje ‘jezersku’ priču s pjesmom „Želim”.

Srce je lajtmotiv albuma „Jezero”, a baš se ono nalazi i u središtu pjesme „Želim”. Srce se nalazi i u središtu našeg bića, tamo gdje se spajaju svjetovno i duhovno, gdje se rađa ljubav, sloboda, vjera i nada. Svi želimo biti voljeni, ali kako Nina pjeva „jedino tko će ti ljubav dati si ti.” Ovi stihovi govore o važnosti kultiviranja ljubavi prema sebi te nježnog i zdravog odnosa prvenstveno sa sobom. Tada s lakoćom pretačemo ljubav i na svijet oko nas te vibracijom svog srca privlačimo i tu ljubav koju želimo.

“Sa ‘Želim’ sam prvi put ostvarila suradnju s mladim video umjetnikom Davidom Tadićem i isprobala formu lyrics videa za neku od svojih pjesama. Baš ova pjesma je došla kao prirodni odabir jer sam njome na neki način i završila godinu, kada je izdvojena na jednoj listi u Americi u Top 5 globalno najboljih roots pjesama. To me doista oduševilo pa sam joj odlučila dati nešto drugačije ruho. Odlučila sam zaokružiti ovu priču s ‘Jezerom’ uz pjesmu ‘Želim’, jer je drugačija od ostatka materijala, u sebi ima jedan dinamični puls koji svojim ritmom pokreće iznutra”, govori Nina.

Peti Ninin album je vrlo intimno glazbeno putovanje, svojevrsni povratak Nininim počecima. Usred rada na njemu odustala je od dugogodišnjeg bendovskog okrilja te ga je u cijelosti napravila s multiinstrumentalisticom Jelenom Galić u studiju producenta Silvija Bočića.

Ranjivi, ali moćni ženski senzibilitet, minimalistički pristup i dubina koju je ovaj album stvorio lansirali su Ninu prema visinama na kojima joj je odavno mjesto.

Za godinu iza nje Nina kaže: “Jezero” mi je obilježilo cijelu prošlu godinu i sretna sam što se toliko ljudi pronašlo u stihovima pjesama i samoj priči ovog albuma. Bilo je vrlo motivirajuće i dirljivo kada je album izdvojen kao jedan od najzanimljivijih prošle godine u brojnim glazbenim odabirima, kao i kad sam primila vijesti da je dobio tri nominacije za nagradu Rock&Off te nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma. Ponosna sam na suradnike i sebe i drago mi je da je zajednički trud dobio ovakvo priznanje.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X