NOFX najavljuju ‘Half Album’ novim singlom ‘I’m a Rat’

Kolekcija od pet pjesama snimljena je u isto vrijeme kad i ‘Single Album’ iz 2021. te ‘Double Album’ album iz 2022. godine, a izlazi 19. travnja.

NOFX ‘Half Album’

NOFX ove godine sviraju svoje posljednje koncerte, ali punk veterani nisu završili s izdavanjem nove glazbe. Fat Mike i društvo najavili su zbirku od pet pjesama pod nazivom “Half Album” koja izlazi 19. travnja za Fat Wreck Chords. Kao najavu, podijelili su glavni singl, “I’m a Rat”.

U izjavi za medije, Mike je opisao “Half Album” kao petu stranu dvostrukog albuma koji također kombinira njihova posljednja dva cjelovečernja albuma, “Single Album” iz 2021. i “Double Album” iz 2022. godine. “Sve su te pjesme snimljene u isto vrijeme”, objasnio je. “Samo mi treba neko vrijeme da završim to sranje.”

U međuvremenu, glavni singl “I’m a Rat” ima zanimljivu priču o podrijetlu. Napisao ju je Mike, sadrži 54 akorda, a prvi ju je snimio japanski punk bend Hi-Standard prije nego što je druga verzija uključena u prošlogodišnji album “Fat Mike Gets Strung Out”. Popratni video sadrži parodiju crtića “Steamboat Willie” Mickeyja Mousea nazvanu “Steamboat Fatty”.

Obožavatelji NOFX-a bit će sretni da “Half Album” nije službeno posljednji album benda, budući da Fat Mike ima “još puno toga u pripremi”, prema priopćenju za javnost. Umjesto toga, opisano je kao “početak kraja (ili kraj početka budućnosti) NOFX-a kakve poznajemo.”

Kasnije ovog mjeseca, NOFX će nastaviti svoju oproštajnu turneju s triom koncerata u Japanu, nakon čega će uslijediti turneje diljem Europe u sklopu koje 30. svibnja sviraju u ljubljanskom Media Centru.

“Half Album”, popis pjesama:

01. Fake-A-Wish Foundation
02. I’m a Rat
03. The Queen Is Dead
04. The Humblest Man in the World
05. The Last Drag

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X